banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Urfa Balıklıgöl Tomas Wiesner

Bingöl'de bulunan STK'lar Cami saldırılarını kınadı

Bingöl’de faaliyet gösteren İslami sivil toplum kuruluşları, Cuma namazı sonrasında bir araya gelerek, Son dönemde İslam’ın sembollerine, mabetlere ve medreselere yönelik saldırıları lanetledi.

Bingöl Merkez Dörtyol Saat Kulesi önünde bir araya gelen STK’lar adına basın açıklamasını Din Görevlileri Derneği Başkanı Rauf Savaç okudu.

“Herkes biliyor ki terörün; dili, dini, rengi, ırkı ve hiç bir mazereti olamaz.” diyen Savaç, “Terör, söyleyecek sözü olmayanların başvurduğu bir metottur. Son zamanlarda daha da şiddetlenen tüm bu saldırıların hedefi ülkemizdir, 80 milyonun bu topraklardaki kardeşliğidir.”dedi.

“Taşeron örgüt inancımıza olan düşmanlığını kusmaktadır”

Savaç, açıklamasına şöyle devam etti: “Son dönemde İslam’ın sembollerine, 13 asırdır ezan sesinin dinmediği mabetlerine, İslam’ın en büyük eğitim yuvalarından olan medreselere yönelik saldırıları açıkça göstermektedir ki taşeron örgüt yüce dinimizi ve kutsal kitabımız olan Kur’an-i Kerim’i doğrudan hedef almakta ve inancımıza olan düşmanlığını kusmaktadır. Sahabeler şehri Diyarbakır'da, Kurşunlu Camisi'ne yapılan saldırı, İslam’ın en büyük sembollerinden olan bu yapıların mahremiyetine karşı yapılmış bir saldırıdır ve İslam vicdanı böyle bir saldırıyı asla kabul etmez. Bize, bin dört yüz yıldır vahdetin en büyüğünü anlatan, birlik ve bütünlüğümüze zarar verecek çağrılara kulak tıkamayı öğütleyen ve inananların kardeş olduğunu haykıran inançlardan ve değerlerden intikam almak istiyor.”

Halkın can güvenliğini sağlamak, devletin ve güvenlik güçlerinin temel görevi olduğunu ifade eden Savaç, “Bize düşen bu olaylar karşısında sesimizi yükseltmek ve teröre prim vermeyeceğimizi, kardeşliğimizi kimsenin bozamayacağını haykırmaktır.” ifadelerini kullandı.

Yapılan saldırıları şiddetler kınadıklarını söyleyen Savaç, “Savaşlarda bile kutsal ve tarihi mekanların dokunulmazlığı, korunması esastır. Ancak bölgede yaratılan çatışma ve şiddet ortamı hiçbir ahlak ve kural tanımamaktadır. Biz hep birlikte büyük ve parlak bir geleceği doğru ilerleyeceğiz. İnananlar kazanacak, kardeşlik kazanacak.” şeklinde konuştu.  (Nihat Kanat- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.