banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Twitter 140 kareter sınırını kaldırıyor mu? Twittera fotoğraf eleince kaç karekter kalıyor?

Bingöl'de 6 saat süren hasta kurtarma operasyonu

Bingöl’de 2 bin 100 rakımlı bölgede rahatsızlanan 90 yaşındaki Mehmet Yalçın adlı vatandaş, 6 saatlik zorlu bir çalışmadan sonra hastaneye kaldırıldı.

Bingöl'de etkili olan kar yağışı sonrası kapanan   yüksek kesimlerdeki köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalar sürerken, kırsalda fenalaşan hastaların imdadına Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) yetişiyor.

Dün gece saatlerinde, Genç ilçesi Kepçeli köyü Kayasırtı mezrasında ikamet eden 90 yaşındaki Mehmet Yalçın, evinde olduğu esnada fenalaştı.

Kalp ve tansiyon hastası olan yaşlı adam, köy yolunun kapalı olması nedeniyle çağrılan UMKE Bingöl birimi harekete geçti. Bir paletli ambulans, iki sağlık aracı ve 6 sağlık personeliyle yola koyulan ekip, kar kalınlığının 50 santimetreye ulaştığı bölgeye, kar ve tipiden dolayı  ilerlemede güçlükler yaşadı. Zorlu bir çalışmanın ardından hasta Yalçın'a ulaşan ekipler, 6 saatlik bir kurtarma operasyonunun ardından yaşlı adamı Genç Devlet Hastanesi'ne ulaştırdı.

Yaşlı hastanın hastanenin Acil bölümüne kaldırılarak tedavisine başlandığı öğrenildi. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.