banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Pirhalil Gaziantep Küçük Çamurlu

Bingöl'de '6 eksiği tamamlayın' standı

Bingöl İHH, kış geldi, Suriye için bir ekmek, bir battaniye' kampanyasına destek olmak için Dörtyol’da Ulu Cami önünde hayır standı açtı. Stantta, İHH aracılığıyla yardımda bulunmak isteyenlerin bağışları kabul ediliyor.

Suriyeli mağdurlara ulaştırılmak üzere Bingöl’de “6 eksiği tamamlayın” kampanyası çerçevesinde hayır standı açtıklarını belirten Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH) Başkanı Muhittin Gili, “Yeryüzünün dört bir yanında savaş, afet, hastalık ve yoksulluktan dolayı milyonlarca insan yaşam mücadelesi veriyor. Bunun üstüne kış mevsiminin gelmesiyle başlayan soğuk hava, kriz bölgelerinde hayata tutunmaya çalışan insanları çok zor koşullar altında bırakıyor. Özellikle son 10 yıl içerisinde bölgelerde yaşanan savaş, afet, hastalık ve yoksulluk nedeniyle yüz binlerce kişi hayatını kaybederken, milyonlarca dul ve yetim de sahipsiz kaldı. Bu durum geride telafisi mümkün olmayan tahribatlar bıraktı. Yurtlarından kovularak mülteci konumuna düşen milyonlarca insan, derme çatma kamplarda yaşam mücadelesi veriyor. Barınmadan gıdaya, sağlık ve eğitim sorunlarından psikolojik yardımlara kadar çok sayıda acil ihtiyacı bulunan bu insanların verdiği yaşam mücadelesine şimdi kış soğukları da eklenince hayat onlar için daha da içinden çıkılmaz bir hale dönüşüyor. Bu nedenle İHH, her kış mevsiminde mülteci ve ihtiyaç sahibi ailelere yönelik düzenlediği Kış Kampanyası'na bu yıl da devam ediyor.” dedi.

Kampanya hakkında bilgiler veren Gili, “Çocukların kışlık ihtiyacı olan gıda ve eşyadan oluşan 6 parça karşılanmasını içeren bir kampanya. Biz de Bingöl İHH olarak bu kampanyayı başlatıyoruz. İHH Genel Merkezi’nin verdiği SMS numarasına kısa mesaj atarak yardım yapabilirsiniz. Miktarın azı çoğu önemli değil. İstediğiniz kadar yardım yapabilirsiniz. ‘Fotoğraftaki 6 eksiği tamamlayın’ sloganıyla başlatılan kampanya paketinde bebek ve çocuklara ulaştırılmak üzere, bot, battaniye, mont, atkı, bere, mama, eldiven ve bebek bisküvisi bulunuyor. Bu paketin toplam değeri 125 lira. Fakat vatandaşlarımız bu paketten yalnızca istedikleri ürün içinde bağış yapabilirler. Örneğin battaniye 20 lira gibi. Bu konuda ayrıntılı bilgi için İHH’nın 0 212 631 21 21 nolu telefonundan bilgi alabilirler. Ayrıca cep telefonlarından ‘KIŞ’ yazıp 3072’ye kısa mesaj göndererek 5 TL’ye bağış yapabilirler. Unutmayalım ki bizler bu karlı kış günlerinde sıcak evlerimizde, sıcak çaylarımızı yudumlarken, milyonlarca Müslüman çocuğun bir battaniye, bir eldiven, bir mamaya muhtaç olarak karlar üzerinde sabahladığını unutmayalım. Hiçbir şey yapamıyorsanız, bu insanlık dramının sona ermesi için dua edin.” diye konuştu.

Suriye'de yaşanan insanlık dramının kış mevsiminin gelmesiyle daha da kötüleştiğini vurgulayan Gili, “Kimin haklı kimin haksız olduğu tartışılırken, kimin tarafını tutmak gerektiği sorgulanırken kış geldi. Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği, Arap Ligi ve daha nice kuruluşlar boş yere tartışırken kış geldi, ekmek tükendi, un bitti. Hayatın acı gerçeği tüm tartışmaların ötesinde karışımızda duruyor. Kim olduğunuz önemli değil, yardım edin, kış geldi." hatırlatmasında bulundu.

“Fotoğraftaki 6 Eksiği Tamamlayın” sloganıyla start verilen kampanya kapsamında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere yardımseverlerin katkılarıyla bot, battaniye, mont, atkı, bere, mama ve bebek bisküvisinden oluşan 125 TL değerindeki “Acil Kış Yardım Paketi” gönderilecek. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.