banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Urfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Bingöl'de 273 köy yolu ulaşıma kapandı

Bingöl’de yoğun kar yağışı, hayatı olumsuz etkilerken, il genelinde 273 köy yolu ulaşıma kapandı. Kar kalınlığının kent merkezinde 25, yüksek kesimlerde 50 santimetreye ulaştığı bildirildi.

Kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarının açılması için   ile Bingöl İl Özel İdaresine bağlı ekiplerin çalışmaları ise devam ediyor.

Bingöl ile Muş, Erzurum ve Elazığ illerini bağlayan karayollarında özelikle buzlanma nedeniyle ulaşım zorlukla yapılıyor. Kar yağışı ve tipi yüzünden görüş mesafesinin 20 metreye kadar düştüğü belirtilirken, sürücülerin herhangi bir güçlükle karşılaşmaları için zincirsiz yola çıkmamaları uyarısı yapıldı.

Bingöl’ün ve çevre illeriyle bağlantısını sağlayan kara yollarında kar küreme ve tuzlama çalışması yapan karayolları ekipleri, yollarda mahsur kalan vatandaşların kurtarılması için çalışmalarına devam ediyor.

Konu hakkında bilgi veren Karayolları 84. Şube Şefliği yetkilileri, 150 personelden oluşan ekiplerin, 11 greyder, 19 bıçaklı kamyon, 5 kepçe ve iki kar savurma aracıyla çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini ifade etti.

Bingöl-Erzurum karayolunun yanı sıra Bingöl-Elazığ, Bingöl-Muş ve Bingöl-Diyarbakır karayollarında da ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

Meteoroloji Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada bu gece ve sabah saatlerinde yüksek kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiği belirtilerek, sürücü ve çiftçilerin tedbirli olmaları istendi. (Nihat Kanat/Salih Torak-İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.