banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Türkiye Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Bingöl 'Yeraltı çarşısı' sorunu nihayet çözüme kavuşuyor

Bingöl Belediyesi, İl Özel İdaresi ve İl Defterdarlığı anlaşarak Yeraltı Çarşısı’nın mülkiyet sorununu buradaki esnafın lehine olacak şekilde çözüme kavuşturdu.

Yeraltı Çarşısı olarak adlandırılan ve toplam 94 dükkândan oluşan Bingöl Merkez’de bulunan yer altı çarşısı, Bingöl Belediyesi’nin açtığı ihaleyi kazanan firma tarafından mevzuata uygun olarak yaklaşık 10 yıl önce yapılıp teslim edilmişti. Anlaşma gereğince yüklenici firma, hak ettiği 54 dükkânı esnafa satarak teslim etmişti. Ancak İl Özel İdaresi’nin 2007 yılında açtığı davadan dolayı, bu dükkânların mülkiyetleri esnafa verilememişti. 2007’den bu yana Bingöl’ün adeta kronik bir problemi haline gelen Yeraltı Çarşısı’nın mülkiyet sorunu sonunda çözüme kavuşuyor.

Bingöl Valiliği Toplantı Salonu’nda gerçekleşen imza protokolü ile Yeraltı Çarşısı’nda bulunan 94 adet dükkânın 50 âdeti yüklenici firmaya ve 44 adet dükkân da müşterek kurum arasında paylaşılmak üzere bırakıldı.

İmza töreninde konuşan Vali Yavuz Selim Köşger, “Bingöl’ün kronik problemlerinden birisi olan Yeraltı Çarşısı ile ilgili mülkiyet sorunu, hukuki açıdan karmaşık bir hale gelmişti.  Teknik ve hukuki heyetlerimiz uzun bir süre bu konunun üzerinde çalıştı. Bingöl Belediyesi, İl Özel İdaresi ve İl Defterdarlığı konu ile ilgili ortak bir çözüm üretti.  Süreç yargıda kilitlenmişti. Sulhen taraflar kendi aralarında anlaşarak çözüme kavuşturuldu. Bugün bunun protokolünü imzalamak üzere huzurunuzda bulunuyoruz. Yer altı Çarşısı’ndaki mülkiyet sorununu, buradaki esnafın lehine olacak şekilde çözüme kavuşturuyoruz.  Sorun mahkemelik olmaktan çıkarılmıştır. Herkese hayırlı olmasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.