banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Bingöl Üniversitesi öğrencilerinden Sur halkı yararına kermes

Bingöl Üniversitesi’nde öğrenci kulüplerinin bir araya gelerek oluşturduğu, İslami Gençlik Platformu, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde meydana gelen çatışmalardan dolayı mağdur olan ilçe halkı yararına kermes düzenlendi. Kermeste elde edilecek gelir, çatışmalardan dolayı mağdur olan halka gönderilecek.

İslami Gençlik Platformu adına konuşan Bingöl Üniversitesi öğrencisi Kadir Kınık, “Platform olarak hayırlı faaliyetlimize devam ediyoruz. Geçen yıl üniversitede bulunan öğrenci kulüpleri olarak bir araya geldik ve  ‘İslami Kulüpler Birliği’ olarak başladık. Daha sonra bu yıl yaptığımız istişareler neticesinde, ‘İslami Gençlik Platformu’nu oluşturduk ve artık faaliyetlerimizi bu şekil yapıyoruz. Platformdaki arkadaşlarla bir karar aldık. Diyarbakır’ın Sur ilçesinde meydana çatışmalardan dolayı mağdur olan ilçe halkı yararına kermes düzenliyoruz. 3 gün boyunca devam edecek. Elde ettiğimiz geliri mağdur Sur ilçesi halkına göndereceğiz. Faaliyetlerimiz kapsamında kermes, basın açıklamaları ve ayrıca öğrencilerin çeşitli konularda bilgilenmeleri için zaman zaman konferanslar gerçekleştiriyoruz. Bundan sonrada hayırlı faaliyetlerimize devam edeceğiz.” dedi.

‘İslami Gençlik Platformu’ tarafından düzenlenen kermese katkı veren öğrencilerden Ayşe Kıyıcı ise şunları söyledi: “Biz bu kermesi üniversite içinde İslami hassasiyete sahip öğrenci kulüplerinin oluşturduğu ‘İslami Gençlik Platformu’ adıyla yapıyoruz. Kermese 3 gün boyunca devam edeceğiz. Dün başlayan kermesimiz yarın da devam edecek. Buradan elde ettiğimiz geliri, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde meydana gelen çatışmalardan dolayı mağdur olan kardeşlerimize göndereceğiz. Yaşanan olayları hepimiz görüyoruz ve üzüntüsünü yaşıyoruz. Bu konuda destek olan herkese teşekkür ediyoruz.”  (Nihat Kanat-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.