banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye trafik kazası

Bingöl otobüs firmaları seferlerini iptal etti

Ülkede yaşanan hareketli saatlerin faturası Doğu Anadolu Bölgesindeki   otobüs firmalarına ve yolcularına yansıdı.

Batı illerine seferlerini durduran Bingöl’deki seyahat firmaları halkların birbirine kırdırılmaya çalışıldığına dikkat çekerek, seyahat güvenliğinin sağlanması çağrısında bulundu.

Dağlıca ve Iğdır’da yaşanan terör olaylarından sonra, ülkede hareketli saatler yaşanmaya başlarken, bölgedeki gergin hava ülke geneline yayıldı.

Terör saldırılarını bahane eden ve sosyal medya üzerinden örgütlenen ırkçı gruplar, Doğu Anadolu Bölgesi’nden ülkenin çeşitli illerine seyahat eden otobüslere, içindeki kadın, yaşlı, çocuk ve yolculara aldırmaksızın başlattıkları taşlı saldırıları arttırdı. Baştan sona provokasyon kokan saldırılarda en büyük mağduriyeti yaşayan kesim, sıla ile gurbeti birbirine bağlayan otobüs acenteleri ile bölge halkı oldu.  

‘2 otobüsümüz saldırıya uğradı’

Saldırılardan Has Bingöl Seyahat Firması’da nasibini aldı. Dün yaklaşık 30 şehirlerarası seferini iptal ettiklerini belirten Has Bingöl Seyahat Firması Müdürü Hasan Bürkük, “ Son 3 gündür sadece bize değil, Doğu bölgesinden hareket eden bütün otobüslere, kim olduğu bilinmeyen kişiler tarafından taşlı saldırılar oluyor.  Bölgedeki otobüs firmalarıyla sürekli iletişim halindeyiz. Otobüs firmalarının çoğuna taşı saldırılar gerçekleşmiş. Bizim de 2 otobüsümüze akşam saatlerinde taşlı saldırı gerçekleşti. Allah’a şükür yolcularımıza ve çalışanlarımıza bir zarar gelmedi, kısmi bir maddi hasar meydana geldi. Son 3 gündür otobüs şoförlerimizle sürekli iletişim halindeyiz. Tehlikeli olan bölgelerde yolcularımızın can güvenliğini gözeterek yol güzergâhlarını değiştiriyoruz. Diğer otobüs firmalarıyla iletişimde olduğumuz için, tehlikeli olan bölgelere girilmeden önce otobüslerin beklemelerini söylüyoruz. Saldırılar artınca otobüs firmaları olarak dünkü seferlerimizi iptal ettik. “dedi.

‘Akşam saatlerinde saldırılar gerçekleşiyor’

Özellikle akşam saatlerinde saldırıların gerçekleştiğini belirten Bürkük, “Doğu arabaları akşam saatlerinde sefer yaptığından,   saldırılar genelde akşam saatlerinde gerçekleşiyor. Fakat saldırıları yapanların kim olduklarını bilmiyoruz. Akşam saatlerinde şehir içinde veya şehir dışından geçerken, bir anda otobüslerimize mermi gibi taşlı saldırılar gerçekleşiyor.” diye konuştu.

Otobüslerde seyahat eden hasta vatandaşlar ve üniversite kaydına giden öğrencilerin olduğunu belirten Bürkük, “İl dışındaki şehirlerde tedavi olmaya giden hasta, yaşlı vatandaşlarımız var. Böyle taşlı saldırılar gerçekleşirken, en çok zararı onlar görüyorlar. Çünkü böyle bir durumda yolcuların psikolojisi bozuluyor. Hem otobüslerde bebekler, çocuklar da bulunuyor. Çocuklar da bu durumdan fazlasıyla etkileniyor. Okulların açılmasına günler kaldı. İl dışında Üniversite kazanan öğrencilerimiz var. Üniversiteye kayda giderken bu tür durumların yaşanması onları da etkiliyor.’’ ifadelerini kullandı.

‘iptal edilen seferler tekrardan başlayacak’

Dün iptal edilen seferlerin tekrardan başlayacağını belirten Bürkük, “Şu an yollarda tehlike bulunmuyor. Otobüs firmalarının seferleri yeniden başlayacak. Ama tehlike arz edecek bir durum olursa, seferlerimizi tekrar durduracağız.” şeklinde konuştu.

‘Yetkililer, acilen tedbir almalı’

İsimlerini vermek istemeyen bazı firma çalışanları ise tehlikeli bir oyun ile karşı karşıya kaldıklarını belirterek, “Halkları karşı karşıya getiriyorlar. Bunu yapmasınlar yazıktır. Toplu taşımacılık can taşıyor. Her bir vasıtada 46 can vardır. Sürücünün gözüne bir kıvılcım gelirse aracı daha tehlikeli bir yere sürer. Yazık günah değil mi? Bu tehlikeli oyunları halk arasına koymasınlar. Biz burada mağduruz. İnsanların zarar görmemesi için bu tepkimizi ortaya koyuyoruz. Biz ülkenin sevk ve idaresinden sorumlu olanlara sesleniyoruz. İçişleri Bakanı ve Ulaştırma Bakanı bu olaya acilen el atmalıdır. Bu olaylar bir gün son bulacak ama, arzumuz odur ki, halk bir birine düşman edilmemeli.” şeklinde yaşadıkları mağduriyeti dile getirdi.  (Nihat Kanat-İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.