banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Urfa

Bingöl İl Genel Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı

Toplantıya, İl Valisi Yavuz Selim Köşger,  vali yardımcısı Cevat Gün, İlçe kaymakamları, Belediye başkanları, kamu kurum amirleri, bölge müdürleri ve il genel meclis üyeleri hazır bulundu.

Vali Selim Köşger, toplantıda yaptığı konuşmada, “ Bugün yapacağımız toplantıda, yatırımcı kamu kurum ve kuruluşların III. dönemde ilimizde gerçekleştirdikleri projelerin kısa değerlendirmesini yapacağız. Ayrıca yatırım tekliflerinin uyumlaştırılması ve İl Genel Meclisine sunulacak il özel idaresi tekliflerinin görüşülmesi, program ve projelerin uygulanması noktasında birimler arası eşgüdüm gerektirebilecek hususlarda istişarelerde bulunacağız. Koordinasyon kurulunun karar almasını gerektirecek hususları da değerlendireceğiz.” Dedi.

2015 yılının 3. döneminde 629 adet proje üzerinde çalışıldığını  ve 173 adetinin tamamlandığını belirten Köşger, “Diğer 456 adet projeden 233 âdeti devam etmekte ve 143 âdeti ihale aşamasında olup, 80 adet proje ise çeşitli sebeplerden dolayı başarılamamıştır. İlimiz yatırım projelerine ilişkin çalışmalar 18 genel ve katma bütçeli kuruluş ile 8’i köylere hizmet götürme birlikleri olmak üzere toplam 26 kuruluş tarafından yürütülmektedir. 2015 yılı programında yer alan projelerin toplam değeri 4 milyar 260 milyon 570 bin 949 TL’dir. 2015 Yılı projelerine ayrılan ödenek miktarı 563 milyon 801 bin 993 TL olup şu ana kadar 321 milyon 083 bin 650 TL harcama yapılmıştır. Nakdi gerçekleşme oranı yüzde 57’dir. Her zaman olduğu gibi sektörel dağılımda oransal olarak en büyük ödenek miktarı yüzde 45 ile enerji sektörünündür.” ifadelerini kullandı.

Toplantı bölge müdürleri ve kurum amirlerinin yaptıkları sunumların ardından sona erdi. (İLKHA)

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.