banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

Binbaşıda 80 kişilik liste çıktı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın takip edildiği iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında Seferberlik Tetkik Kurulu Ankara Bölge Başkanlığı'nda yapılan aramada imajı alınan bilgisayarlardaki şifreler çözüldü.

KİMİ SİVİL KİMİ ASKER

Arınç'ın Çukurambar'daki evinin yakınında gözaltına alınan ve daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Binbaşı İ.G'nin bilgisayarındaki üç ayrı klasörde 80 kişilik bir liste deşifre edildi. Terörle Mücadele Şubesi'nde yeni kurulan özel laboratuarda yapılan kapsamlı incelemede Binbaşı İ.G'nin bilgisayarındaki üç ayrı klasördeki 80 kişinin, 33, 6 ve 41 kişilik liste halinde ayrı ayrı dosyalandığı ortaya çıktı. Farklı illerde yaşayan bu 80 kişinin bazılarının sivil vatandaş, bazılarının ise askeri personel olduğu belirlendi. Şifreli listedeki bazı isimler için ‘canlandırılanlar' nitelemesinin yapıldığı ileri sürüldü.

İFADELERİ ALINACAK

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı'nın önümüzdeki günlerde bu 80 kişinin bilgisine başvuracağı ifade ediliyor. Öte yandan hakim Kadir Kayan'ın kozmik odadaki incelemeyi hafta sonu bitireceği bildiriliyor.

(BUGÜN)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.