banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sac Kavurması Abdullah Gül Müslüm Gürses yoğun bakımda Sıra geces bomba uzmanı

Bin nüfuslu mahallenin muhtarlık bürosu yok

Diyarbakır’ın merkez Yenişehir ilçesine bağlı yaklaşık bin nüfusa sahip Güvercinlik (Aynetî) Mahallesi’nde muhtarlık bürosu olmaması halkın tepkisini çekiyor.

30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerde mahalle muhtarı seçilen Mahmut Adıgüzel, mahalle işlerini yürüteceği bir bürosunun olmamasından tepki gösterdi.

Muhtarlıktan alınması gereken belgeleri isteyen mahallelilere yardımcı olamadığını ifade eden Adıgüzel, yetkililerden; misafir odası, lavabo ve interneti olan bir büro talep ettiğini söyledi.

Adıgüzel, “Yaklaşık 2 yıldır buradayım, mahallemiz 50 hanelidir. Mahallemize bağlı farklı mezralarda var. Muhtarlık büromun olmaması çok kötü bir durum. İçinde misafir odası, lavabo, bilgisayar ve internet olan bir büro yapılmasını istiyorum. Mesela mahalleli ikametgâh senedi isterse veremiyorum. Çünkü ne bilgisayarım ne de yazıcım var. Bu nedenle boş kâğıda yazıyı geçiriyorum, daha sonra mühürleterek işlemi gerçekleştirebiliyorum. Yetkililerden, ufak da olsa bir büro tahsis edilmesini talep ediyorum.” dedi. (Hamza Adiyaman/Emrah Deniz-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.