banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Tomas Wiesner Asger Sorensen Angelo Preciado

Bilge Gençlik Kulübü,

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Müslüman Hanımlar Topluluğu isimli bayan öğrenci gurubunun, mescitte Kur’an okuma programı düzenlediği sırada saldırıya uğramasını kınayan Bilge Gençlik Kulübü, topluluğun yanında olduğunu ifade ederek İslami gençliğe çağrıda bulundu.

İslam’ın kutsallarına yönelik gerçekleştirilen her türlü saldırıya karşı kutsalları müdafaa etmekten asla geri durmayacaklarını açıklayan Bilge Gençlik Kulübü, İslami Camialara, STK ‘lara Partilere ve Üniversite yönetimlerine de destek çağrısında bulundu.

Her fırsatta kadın haklarından ve kadına yönelik şiddetten dem vuran ikiyüzlü zihniyetin her defasında İslam’ın kutsallarına hakaret ettiğinin belirtildiği açıklamada yapılan saldırılar lanetlendi.

Söz konusu Müslüman kadınlar olunca, her türlü şiddet ve saldırıya rağmen medyanın bu olaya kör kalmasına tepki gösterilen açıklamada, “Bu olay sahtekârların da gerçek yüzlerini ortaya çıkarmıştır. Söz konusu Müslüman kadınlar olunca, her türlü şiddet ve saldırı, bu sosyalist çetelere göre meşru olabilmektedir. Bazı basın guruplarının da konuya ideolojik yaklaşıp meseleyi gündeme taşımaması da alınlarında kara bir leke olarak kalacaktır.” denildi.

“Bu saldırıların sorumluları Üniversite yönetimleridir”

Bu saldırının çetelerin ilk saldırısı olmadığını dile getiren Bilge Gençlik Kulübü,  sosyalist çetelerin yıllardır her türlü saldırılarına maruz kalan bir öğrenci kulübü olduklarını hatırlatarak, gerçekleştirilen bu saldırıları çok iyi anladıkları belirtilerek, “Hatırlanacağı üzere birkaç hafta önce de ODTÜ’de fakültelerine mescit isteyen öğrenciler, bahçede Cemaatle namaz kıldıkları esnada yine bu çetelerin saldırılarına maruz kalmışlardı. İslami gençliğe yönelik gerçekleştirilen bu gibi saldırıların en büyük sorumlularından biri de üniversite yönetimleridir.” İfadelerine yer verildi.

“Kaos ortamı emperyalist güçlere yarar”

İslami gençliğin, hiçbir zaman şiddetin ve kavganın taraftarı olmadığının belirtildiği açıklamada, oluşacak kaos ortamının emperyalist güçlerin emellerine yarayacağı vurgulandı.

“Hiçbir guruba tahammül edemiyorlar”

Üniversiteleri terörize etmekten başka bir şey istemeyen bu tür yapıların illegal faaliyetlerine göz yumulduğunu ifade eden Bilge Gençlik Kulübü, “Hiçbir guruba tahammül göstermeyen bu çeteler, baskı ve şiddet yoluyla alan hâkimiyeti sağlamaya çalışmakta, boykot bahanesiyle öğrencileri zorla derslerden çıkarmakta, dayattıkları yemekhane boykotlarıyla kıt kanaat geçinen pek çok öğrenciyi mağdur etmektedirler.” İfadelerine yer verdi.

Üniversite yönetimine seslenen Bilge Gençlik Kulübü, fikir ve düşünce özgürlüğüne yönelik yapılan saldırılara müsamaha gösterilmemesi gerektiğini, Üniversiteleri terörize edip eğitime ve öğretime engel oluşturan unsurlar hakkında gerekenlerin yapılmasını istedi.

İslami Camialara, STK’lara ve partilere de bir çağrısı olan Bilge Gençlik Kulübü Üniversitelerdeki İslami gençliğe daha fazla sahip çıkılması gerektiğini ifade etti.

“Kutsalları müdafaa etmekten asla geri durulmamalı”

İslam’ın kutsallarına yönelik gerçekleştirilen her türlü saldırıya karşı kutsalları müdafaa etmekten asla geri durulmaması gerektiğinin ifade edildiği açıklamada son olarak İslami gençliğe ‘Müminler ancak kardeştir’ ayeti hatırlatılarak, “Vahdet çatısı altında kenetlenip tek vücut olmalı, Üniversitelerde İslam’ın sesinin daha gür çıkması için elimizden gelen gayreti göstermeliyiz. Zorlukta ve kolaylıkta, her alanda gurup farkı gözetmeden Müslüman kardeşlerimizin yanında olmalıyız. Onlar ağızlarıyla Allah’ın nurunu söndürmek istiyorlar. Hâlbuki kâfirler istemese de Allah nurunu tamamlayacaktır.” denildi. (M. Zeki Aygur – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.