banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Bilge Der'den öğrencilere yaz kampı

Elazığ'da faaliyet yürüten Bilge Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği (Bilge Der) ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik bir haftalık sosyal etkinlik ve manevi gelişim programı düzenledi. Program Gezin'de Hazar Gölü'nün kıyısında bulunan Sahil Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi.

Programda içerik olarak Kur'an öğretilmesi, ayet ve hadis ezberi, tefsir, siyer, ilmihal dersleri işlendi. Bununla birlikte kültürel ve sportif aktiviteler olarak yüzme, futbol, voleybol gibi sportif etkinlikler yapıldı.

Program süresince dışarıdan davet edilen konuklar öğrencilere seminerler verdi. Gençlerle buluşma programında katılan Doğruhaber Gazetesi yazarlarından Sait Şahin, "Sevgili gençler! Böyle güzel bir programa katıldığınız için ve gençliğinizi bu güzel ortamda geçirdiğiniz için Allah hepinizden razı olsun. Allah ömrünüzü İslam'a hizmet ile geçirenlerden eylesin. Ayrıca böyle anlamalı bir programı düzenlediği için Bilge-Der'e teşekkür ediyoru. Allah kendilerinden razı olsun." dedi.

Programa konuk olarak Doğruhaber Gazetesi yazarlarından Menderes Yıldırım ile Mehmet Yavuz da katıldı. Gençlerin isteği üzere konuşan Mehmet Yavuz, "Kesintisiz olan ahiret hayatında rahat yaşayabilmesi için insan iki kanatlı bir kuş gibi olmalı. Bir kanadında Kur'an'ın ve Resulullah'ın hayatı, fıkıh, tefsir gibi konuların içinde bulunduğu dini ilimler; diğer kanadında ise fizik, kimya, biyoloji, edebiyat, coğrafya, tarih gibi konuların içinde bulunduğu feni ilimleri olmalıdır." diyerek gençlere tavsiyelerde bulundu.

Program hakkında bilgi veren Bilge Der Yönetim Kurulu Sekreteri Ali Yüksel, "Bilge Der olarak 2011'den buyana gençlere yönelik bu tarz faaliyetler yürütmekteyiz. Bu tür faaliyetlerin öğrencilerin manevi gelişimi üzerinde büyük bir faydası olmaktadır. Günahın ve ahlaki yozlaşmanın yaygınlaştırılmaya çalışıldığı bu çağda İslami STK olarak bizler de sorumluluğumuz gereği geleceğimiz olan gençlerimizi bu fitne tuzağından Allah'ın izniyle kurtulmaları için elimizden geleni yapacağız." dedi.

Programın çok faydalı geçtiğini belirten öğrencilerden Yusuf Çakır (16), "Ayet ezberi ile kitap okuma saatleri benim açımdan çok verimli geçti. Hem eğlendik hem öğrendik. Çok güzel bir programdı." dedi.

Bir diğer katılımcı olan Can Yusuf Karataş (15) ise, "Bu programa Elazığ'ın farklı yerlerinden geldik. Yeni tanıştığımız kardeşlerimizle bir haftayı beraber, kardeşlik havası içinde güze bir şekilde geçirdik." diye konuştu.   (Yasin Kavaklı - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.