banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Başbakan Sanlıurfa

Bıçaklı saldırıya kınama

Tabip Odası Yönetim Kurulu adına bir açıklama yapan Prof. Dr. Şahin Aksoy, "14 Nisan 2010 akşamı, Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi değerli meslektaşımız Dr. Ahmet Çakır ve bir personeline yönelik menfur saldırıyı teessürle öğrenmiş bulunmaktayız. Son yıllarda sıklıkla yaşadığımız hekimlere yönelik şiddet eylemlerinin bu son örneği de bizi öncekiler gibi derinden yaralamıştır. Dr. Çakır, Şanlıurfa'daki pek çok hekim gibi bu şehre hizmet için gelmiş, bununla da kalmayıp Şanlıurfa'nın en büyük sağlık kurumunda idarecilik görevini üstlenerek elini değil bütün bedenini taşın altına koyabilmiş değerli bir meslektaşımızdır. Başarılı çalışmalarını ve adil idareciliğini takdirle izlediğimiz bir hekimin eski bir kurum çalışanı tarafından planlı bir şekilde saldırıya uğrayıp acımasızca bıçaklanması üzüntü ve öfkemizi bir kat daha arttırmıştır. Meslek ilkelerinin ve yasaların kendisine yüklediği görevleri yapmaktan başka bir kusuru olmayan Dr. Çakır'a yönelik bu saldırıyı nefretle kınıyoruz.


Suçun şahsiliğine inanan bir oda olarak bu olayı Şanlıurfa'ya ve Şanlıurfalılara mal etmekten özenle kaçınmakla birlikte yerel dinamiklerin bu olaya gösterecekleri sert tepkiyi beklemenin de hakkımız olduğunu düşünmekteyiz. Kimliği belli olan zanlının en kısa sürede yakalanarak adalete teslim edileceği ve suçluların kamu vicdanını rahatlatacak olan hak ettikleri cezayı alacağına olan inancımızı kamuoyu ile paylaşır, Dr. Ahmet Çakır ve personeline acil şifalar dileriz"
dedi.
Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Operatör Dr. İ. Ahmet Çakır ile sekreteri Mehmet Özalp, 14 Nisan 2010 tarihinde akşam saat 19.30 sıralarında Karayolları 91. Şube Müdürlüğü yanındaki parkta Müslüm S. tarafından bıçaklanmıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.