banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

Beyin ölümü gerçekleşen polis, iki kişiye hayat verdi VİDEO

Şanlıurfa’da görev yapan 26 yaşındaki Yakup Özkök adlı polis memuru, polis lojmanlarında 5 gün önce beylik tabancasıyla intihar etti. Balıklıgöl devlet hastanesinde beyin ölümü gerçekleşen Polis memurun organları ailesi tarafından bağışlandı. 26 yaşındaki polis memuru Özkök'ün organları 4 kişiye nakledilecek.

Olay 5. gün önce Şanlıurfa TOKİ polis lojmanlarında meydana geldi. İddiaya Yakup Özkök adlı polis memurunun bir süredir ailevi problemleri bulunuyordu. Yakup Özkök beylik tabancası ile intihara teşebbüs etti. Kafasına isabet eden mermi ile ağır yaralanan Yakup Özkök, Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yoğun bakım ünitesine alınan polis memuru Burada tedavi altına alındıktan sonra dün gece beyin ölümü gerçekleşen Özkök'ün ailesi tarafından organları bağışlandı Özkök ailesi, yapılan görüşme neticesinde kalp, karaciğer, böbrek ve dalağın bağışı konusunda yetkililere izin verince İstanbul, Ankara ve Malatya'dan gelen 3 ayrı ekip, gerçekleştirilen başarılı operasyonun ardından organları alıp, 4 hastaya ulaştırmak üzere kentten ayrıldı.

Sabaha karşı biten ameliyatın ardından özel kutulara yerleştirilen organlar, sahiplerine nakil edilmek üzere yola çıkartıldı. Ameliyatın ardından organ nakli ile ilgili bilgi veren Balıklıgöl Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Şahin Yaztürk, organların İstanbul, Ankara, Malatya ve Diyarbakır'da bulunan toplam 6 kişiye umut olduğunu kaydetti. Yaztürk, "Alınan organların daha önce kalp ve akciğerleri İstanbul'a gönderildi. Pankreas, karaciğer ve böbrekleri de Diyarbakır ve Malatya olmak üzere oradaki 6 insanımıza hayat verecektir. Gönül böyle bir son olmasını istemiyordu. Bu olay olduktan sonra en azından başka hayatlara can katacağından dolayı kalben huzurluyuz. 6 kişiye verileceği söyleniyor. Akciğerin, böbreklerden birini, karaciğerin birini ayrı kişilere verileceği belirtildi. 5-6 kişiye hayat verecek." diye konuştu.

Organlar Havaalanına gazetecilerin arabası ile götürüldü
Balıklıgöl devlet hastanesinde beyin ölümü gerçekleşen Polis memurun organlar Ameliyeden sonra İstanbul’a götürülmek üzere İstanbul Koşu yolu İhtisas Hastanesinden gelen ekipte bulunan Dr Erdal Taşçı, Dr. Mustafa Yayoda ve Dr Deniz Çevirme kendilerini Gap Hava alanında bekleyen Sağlık Bağanlığına ayıt Uçak’a yetişmek için Hastane’de Ambulans ve araç bulunmayınca bir süre bekleyen organları bir gazetecinin aracı ile Hava alanına yetiştirildi Ankara’ya götürülmek üzere olan organlar ise temin edilen bir Ambulansla Önce Diyarbakır’a daha sonra’da Ankara’ya götürülecek
Urfahaber24.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.