banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Beyazgül, Göçerlerin sorununa el attı

İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Uğur Beyazgül; Ceylanpınar İlçesinde Bulunun Göçerlerin Sorunlarını Yerinde İnceledi.

 

İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Uğur Beyazgül; Ceylanpınar ilçesinde bulunun göçerlerin yaşadığı yol, su ve elektrik sorunlarını yerinde inceledi.

 

Ceylanpınar İlçesi TİGEM arazisi sınırları içersinde bulunan yaklaşık 6 bin göçerin uzun yıllardır yaşadığı sorunların çözüme kavuşması için İl Genel Meclis Başkanlığı tarafından çalışma başlatıldı. 

 

Ceylanpınar İlçesinde TİGEM arazisi içersinde bulunan göçerlerin yaşadığı sorunların İl Genel Meclisinin Eylül ayı olağan toplantısında Ak Parti Ceylanpınar İlçesi İl Genel Meclis Üyesi Halaf Kete tarafından gündeme getirilmesinin ardından İl Genel Meclisi tarafından çalışma başlatıldı.

 

İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Uğur Beyazgül beraberinde Ak Parti Ceylanpınar İlçesi İl Genel Meclis Üyesi Halaf Kete ile birlikte Ceylanpınar İlçesinde TİGEM arazisi içersinde bulunan göçerlerin yaşadığı yaklaşık 25 köyü tek tek gezerek göçerlerin yaşadığı sıkıntıları yerinde inceledi.

 

İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Uğur Beyazgül’ün Ceylanpınar İlçesinde bulunan göçerlerin yaşadığı sorunları yerinde görmek istemesi üzerine makam aracının yetersiz kalması üzerine İl Genel Meclis Üyesi Halaf Kete’nin arazi aracı devreye girdi. Arazi aracı ile zor şartlar altında TİGEM arazisi içersinde bulunan çok sayıda göçerlerin yaşadığı köyleri gezen İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Uğur Beyazgül, göçerlerin yaşadığı köylerin tamamında yolun, elektriğin ve suyun olmadığını yerinde gördü.

 

İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Uğur Beyazgül’e uzun yıllardır yaşadıkları sorunları dile getiren göçerler yaptıkları açıklamalarda, “ Bizler yıllardır buralarda yaşıyor ve devletten hiçbir destek almadan hayvancılık yapıyoruz. Fakat bu güne kadar bütün uğraşlarımıza rağmen bir türlü bizlere elektrik ve su verilmedi yollarımız yapılmadı. Bizler burada TİĞEM arazisi içersinde tarım alanlarını işgal etmiyoruz tarım yapılamayan ve tarıma elverişsiz dağlık ve taşlık alanlarda ikamet ediyor ve hayvancılık yapıyoruz. TİGEM’e her hangi bir zararın yanı sıra tam aksine katkıda bulunuyoruz. Yetkililerden ricamız bir an önce bizlere su ve elektrik versinler ve yolumuzu yapsınlar. Yolumuzun olmaması ve bizleri taşıma eğitim içersine tabi etmemeleri nedeniyle çocuklarımız okula gidemiyorlar.” şeklinde konuştular.

 

Ceylanpınar İlçesi Ak Partili İl Genel Meclis Üyesi Halaf Kete ise yaptığı açıklamada  Yaşadığımız durumu ve sorunlarımızı yerinde görmesi için İl Genel Meclis Başkanımız Sayın Mehmet Uğur Beyazgül’ü buraya davet ettik. Birlikte birçok köyümüzü zor şartlar altında gezdik. İl Genel Meclis Başkanımız Uğur Beyazgül’ünde gördüğü gibi bizler burada TİGEM arazisi içersinde zararlı olmak yerine yararlı oluyoruz. Hiçbir destek aladan hayvancılık yapıyoruz. Yetkililerden tek istediğimiz insan gibi yaşamak için bizlere su ve elektrik versinler ve yolumuzu yapsınlar. Buraya kadar yorulan Sayın Beyazgül’e ise tüm göçerler adına teşekkür ediyorum” dedi.

 

İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Uğur Beyazgül ise açıklamasında “İl Genel Meclis Üyemiz Halaf Kete’nin göçerlerin yaşadığı sorunları İl Genel Meclisi gündemine taşıması üzerine bizlerde buraya gelip sorunları yerinde görmek istedik. Yol olmaması üzerine çok zor şartlar altında göçerlerin yaşadığı bölgelere gidip yaşanan sorunları yerinde gördük. Ceylanpınar TİGEM sınırları içersinde bulunan göçerlerin yaşadığı yol, su ve elektrik sorununun çözüme kavuşturulması için İl Genel Meclisi olarak elimizden geleni yaparak ortak bir noktada anlaşılması için mücadele vereceğiz. Umarız göçerlerin yaşadığı sorunlar bir an önce çözüme kavuşur” şeklinde konuştu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.