banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

BESAŞ'ta yangın tatbikatı

 Tatbikatta senaryo gereği BESAŞ’ta görevli personel tarafından üretim tesisinde çıkartılan kontrollü yangına ilk müdahaleyi BESAŞ acil müdahale ekibi yaptı. Daha sonra görevli personel tarafından haber verilmesi üzerine Organize Sanayi Bölgesi itfaiye şefliği tarafından yönlendirilen yangın söndürme aracı, ambulans, gaz ve elektrik kontrol araçları ile yangına müdahale edildi. Yangın alarmı doğrultusunda yangın müdahale ekibi tarafından bina koordineli olarak boşaltıldı. Görevlendirilen gözlemciler tarafından, tüm ekiplerin görev alanına ulaşmaları, müdahale etmeleri ve yangının söndürülmesi gibi süreler not edildi.

Tatbikatın ardından üretim alanı dışında bulunan tüm personele yangına müdahale eğitimi verildi. ‘Yangın çıkma sebepleri’, ‘yangın türleri’, ‘yangın söndürme’ konularında bilgi verilirken, yangında kullanılan ekipmanların içeriği ve kullanımı uygulamalı olarak gösterildi.

Hizmet içi eğitimlere büyük önem verdiklerini belirten BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş, “Kendimizi sürekli geliştirmeye çalışıyoruz. Böylesi önemli bir yerde çalışan personelimizin olası bir yangında itfaiye ekipleri gelene kadar müdahaleyi yapabilmesi için bu eğitim programını düzenledik. Eğitimin başarılı olduğuna inanıyorum” dedi.

BESAŞ Genel Müdür Yardımcısı Can Aydoğan da, “Bursa’nın en büyük ekmek üretim tesisinde çalıştığımızın bilinciyle kendimizi sürekli geliştirmeye çalışıyoruz. Böylesi önemli bir yerde çalışan personelimizin olası bir yangında itfaiye ekipleri gelene kadar müdahaleyi yapabilmesi için bu eğitim programını düzenledik” diye konuştu. (Sezer Özer-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.