banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Eyyübiye Belediyesi tarafından, toplumda eğitimli bireylerin çoğalmasına katkıda bulunmak ve Kaliteli Eğitim herkesin hakkıdır söylemiyle geliştirilen ‘Benim Evim Okulum’ projesi çerçevesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda , dezavantajlı bölge öğrencilerine Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslıhan tarafından kişisel gelişim , sınav kaygısı ve TEOG konularında seminer verildi.


Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen seminere Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Demir, Eyyübiye Belediye Başkan Yardımcısı Sait Ardan, Benim Evim Okulum Projesi Koordinatörü Azad Birinci ile çok sayıda öğrenci ile öğretmen katıldı.

 "PROJENİN AMACI" 

Eğitime verdiği destekle kamuoyundan takdir toplayan Eyyübiye Belediyesi yine örnek oluşturacak bir çalışmaya imza attı. Dezavantajlı bir bölge konumunda olan Eyyübiye ilçe sınırları içerisindeki okullarda belediyenin verdiği destekle maddi durumu iyi olmayan öğrencilere yönelik yeni bir organizasyon için İlçe Milli Eğitim müdürlüğüyle protokol imzalanmıştı. Bu proje kapsamında, dezavantajlı öğrencilerin ve velilerinin bilgilendirilmesi, aynı zamanda ortaokula geçiş sınavları (TEOG) için öğrencilere ve velilere yönelik etüt çalışması uygulamasına geçiliyor.

"KALİTELİ EĞİTİM HERKESİN HAKKIDIR" 
Öğrencilere yönelik düzenlenen seminerde öğrencilere hitap eden Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ‘ kaliteli eğitim herkesin hakkıdır’ dedi. Ekinci ‘’ Çocuklarımızın huzurunda çok az konuşmuş biri olarak karşınızdayım. Siyasi platformlarda, farklı yerlerde ve teknik konularla ilgili çok konuşmamız oldu. Ama çocuklarımızın karşısına çıkınca heyecanlanıyoruz. Ama size şunu ifade edebilirim. Her birinizin gözünün içine bakarken hepinizi çocuklarım gibi görüyorum. Her birinizi oğlum Hüseyin gibi görüyorum, oğlum Hasan gibi görüyorum, kızım Sara gibi görüyorum. Yine oğlum Yusuf gibi ve Mustafa mahir gibi görüyorum. Çocuklarımı nasıl görüyorsam onlara nasıl hizmet ediyorsam sizlere de en iyi hizmet sunmam gerektiğinin farkındayım. Bizler yeni bir belediyeyiz. Yeni belediye olma hasebiyle bütün faaliyetlerimizi sağlam temeller üzerine oturtmak istiyoruz. Bunu yaparken de gençlerimizi düşünmeden hareket etmek olmazdı.’’ Dedi.

 "GELECEK YÜZYILLARIMIZ İÇİN İNSAN YETİŞTİRMELİYİZ"
Gençlere verilecek önemin getirisinin farkında olduklarının altını çizen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci Bir Çin atasözü der ki ‘ Bir yılda sonuç almak istiyorsanız pirinç ekin, On yılda sonuç almak istiyorsanız ağaç ekin, Yüz yılda sonuç almak istiyorsanız insan yetiştirin’ diyor. Dolayısıyla belediye olarak ta insan odaklı hizmet peşindeyiz. Önce insanımıza, gençlerimize hizmet edelim ki temellerimiz sağlam olsun . Bugün bizler buradayız ama biliyoruz ki On yıl sonra, yirmi yıl sonra sizlerden birisi buradan hitap edecek. Hepiniz Eyyübiye bölgesinden gelen kardeşlerimizsiniz. Eyyübiye şimdiye kadar gerek eğitim noktasında gerekse de diğer konularda biraz ertelenmiş ve ötelenmiş bir ilçeydi. Ama bu sorunların farkında olan bir kadro ile beraber çalışıyoruz. Milli eğitim Müdürümüz ve eğitim camiası Eyyübiye’ye pozitif ayrımcılık tanıyorlar. Buradan kendilerine teşekkür ediyoruz. Şunu bilmenizi isterim ki Eyyübiye ilçemizde gitmediğimiz okul kalmayacak. Eğitim hususunda verdiğimiz destek devam edecektir. Özellikle kitap konusunda olsun kırtasiye destekleri ve benzeri yardımlarımız zaten devam ediyor. Yine bu proje kapsamında TEOĞ sınavlarına hazırlık amacıyla Benim Evim Okulum Projesini Şanlıurfa’da başlatan ilk belediye olduk . Hedefimiz her zaman güzel hizmetlerle birlikte ilkleri de yapmak. Bugün bu proje belki 600 civarında öğrencimizi kapsıyor. Ama sonraki süreçlerde sayı artacak ve ulaşılmayan öğrencimiz kalmayacaktır. ‘’ ifadelerini kullandı.


Seminerde bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci de eğitime verdiği destklerden dolayı Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’ye teşekkür etti.


Kişisel gelişim uzmanı Sıtkı Aslıhan tarafından verilen seminerin sonunda Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci katkılarından dolayı Sıtkı Aslıhan’a plaket takdim etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.