banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

'Bengi ev çi hale'

O görüntülere kürtçe manşet: 'Bengi ev çi hale'

BDP’li Bengi Yıldız’ın Bodrum’da verdiği skandal görüntüleri, memleketi Batman'da gazeteler tarafından Kürtçe sürmanşetle böyle eleştirildi

BDP Batman Milletvekili Bengi Yıldız'ın Bodrum'da tatil yaparken bikinili bir kadınla çekilen şortlu fotoğrafının Takvim Gazetesi'nde yer alması Batman'da günün konusu oldu. Yıldız'ın bu durumunu gazeteye taşıyan Batman Postası da ilginç bir manşetle haberi okuyucularına duyurdu. Gazete manşetinde Kürtçe "Bengi ev çi hale" (Bengi bu ne hal) başlığı attı.

'BATMAN ÖZÜR BEKLİYOR'

Batman Postası Gazetesi imtiyaz sahibi Kemal Çelik, Kürt siyasetçi olan Yıldız'ın iki dönemdir milletvekilliği yaptığını belirterek, şunları söyledi: "Yıldız tüm konuşmalarında Kürtçe'yi savunan bir tablo çiziyordu. Böyle bir hataya düşünce biz de ona Kürt halkından gelen tepki olarak Kürtçe bir başlıkla yanıt vermek istedik. Yıldız'a bu hal gerçekten yakışık almadı. Bu durum hem kendisine, hem partisine zarar verdi.

Gazetemizi arayan vatandaşlar da bu duruma tepkili. Vatandaş Yıldız'ın özür dilemesini bekliyor. Bu yanlışı kabul edip bir daha bu tür hatalara düşmemesi gerekir. Batman dini açıdan çok kapalı bir kent. Vatandaşlar Yıldız'ın özellikle ramazanda bira ve sigara ile görüntülenmesini yadırgadı. Bölge halkının hassasiyetleri var, inançları var. Bu şekilde tepkiler oluştu. Bu görüntülerin ramazan ayına denk gelmesi tepkiyle karşılandı. Vatandaşlar çok net ifade etmese de içten içe bir tepkisi var."

YERDE SÜRÜKLENMİŞTİ

Diyarbakır'da nisan ayında BDP tarafından düzenlenen "Demokratik Çözüm Çadırı"nı kurmak isteyenlere polisin müdahalesi üzerine olay yerine gelen Yıldız, polisin el koymak istediği çadır demirini tutarak vermeyince yerde sürüklenmişti.

POLİS ARACINI TEKMELEMİŞTİ

BDP'lilerin mart ayında başlattığı "sivil itaatsizlik" eylemi kapsamında kurulan çadırların sökülmesine tepki gösteren Yıldız ile Ayla Akat Ata, yağmur altında yol ortasında oturma eylemi yapmıştı. Yıldız, yanından geçen polis otosuna tekme atmıştı.

'ANKARA'YA VERGİ VERMEYİZ' DEMİŞTİ

Yıldız, Batman'da nevruz kutlamalarından sonra çıkan olaylarda güvenlik güçlerine taş atmış ve "Barış çadırında oturuyorduk. Polis halkımızın iradesini orada ayaklar altına aldı. Üzerimize gaz bombası ve su sıkınca sabrım taştı. Ben de vekil kimliğimi bir kenara atıp, halkım gibi öz savunma hakkımla kendimi korudum" demişti. Yıldız, "Ankara'ya vergi vermeyiz" sözleriyle de gündeme gelmişti.



Habertürk

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.