banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği Beştepe Millet Camii

Belsan’a büyük şok

Şanlıurfa belediyesinin şirketi BELSAN a.ş’ye verdiği çalışma ruhsat hakkında esnafın açmış olduğu davada mahkeme toplutaşıma esnafını haklı bularak BELSAN a.ş’ye verilen çalışma ruhsatını iptal etti.

Karaköprü, Çankaya ve Eyyübiye Kooperatifleri Başkanlığı tarafından yapılan ortak yazılı basın açıklamasında;

DAVANIN KONUSU:

Şanlıurfa belediyesinin 10.02 2011 tarihinde yaptığı 50 otobüs işletme hakkının kiralanması ihalesi hakkında esnaf, ihaleye fesat karıştırma davası açmıştı aynı zamanda Şanlıurfa İdare Mahkemesine ihale iptal davası açmıştı.Mahkeme ihaleyi iptal edince bu seferde Belsan a.ş’ye geçici ruhsat verilmişti.

Esnaf  bu seferde Belsan a.ş’ye verilen ruhsat uygulaması için dava açtı.Mahkeme yine esnafı haklı bularak belsan a.ş’nin çalışma ruhsatını iptal etti.

 

MAHKEME:ŞANLIURFA BELEDİYESİ TEKELCİ VE HUKUKA SAYGISIZ

 

Şanlıurfa İdare Mahkemesi 2011/2082 esas ve 2012/1527 karar nosuyla verdiği kararda Şanlıurfa belediyesi encümeninin ,Belsan a.ş’ye verdiği çalışma ruhsatının ‘’tekel’’ oluşturduğu ve mahkeme kararlarını etkisiz hale getirmeye dönük bir işlem olduğundan dolayı iptal kararı verdiğini ifade etmiştir.

 

ESNAF TEKRARDAN MAHKEMEYE GİDİYOR:

 

Mahkemenin iptal kararından sonra encümenin aldığı kararın mahkeme kararlarını uygulamamak için alınmış bir karar olduğunun, mahkemenin kararıyla ortaya çıkmasından sonra kararı alan encümen başkanı Emin İZOL ve üyeler A.Ferhat TÜRKMEN,MehmetBİÇEN,Hamdi KAYSI,Mehmet KÜÇÜK,Emin ÖZYAVUZ,Emin İFŞA hakkında mahkeme kararlarını uygulamamak ve görevi kötüye kullanmaktan dolayı 1 ila 3 yıl arasında cezalandırılmaları için dava açıyor" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.