banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Belitaş köyü sakinleri elektrik kesintilerinden muzdarip

Çınar’a yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta olan Belitaş Mahallesi’nde (Xirbêsîtil köyü) yaşayan vatandaşlar, özellikle kış aylarında artan elektrik kesintilerinden dolayı çok mağdur olduklarını ve yetkililerden her yıl yaşanan bu sorunu çözmelerini istediler.

Mahalle içerisinden geçen elektrik hatlarının 25 yıl önce çekildiğini ifade eden köylüler, aşınan ve eskiyen elektrik tesisatının sürekli arıza verdiğini belirtiler.

Elektrik hatlarında meydana gelen sorunları kendi imkânları ile yaptıklarının belirten mahalle sakinlerinden Zeki Atlı, “25 yıldır bu köyde oturuyorum, elektik tesisatı ilk gün nasıl çekilmiş ise o günden bu yana değişen bir şey olmadı. Elektrik hatlarında meydana gelen sorunları biz kendi imkânlarımız ile yapıyoruz, kopan elektrik tellerini bağlıyoruz.” dedi.

Elektrik tellerinin eskimesinden dolayı sık olarak koptuğunu ve bu durumun tehlikeli durumlara sebep olduğunu ifade eden Atlı, “Kısa süreli bir yağmurda elektrik kesintileri meydana geliyor. Kopan elektrik telleri yol üzerine düşüyor. Yolu kullanan yaya ve araçlar için bu durum tehlike oluşturuyor. Geçenlerde kopan elektrik telleri yüzünden akıma kapılan bir manda telef oldu. Kimse bizim sıkıntılarımız ile ilgilenmiyor. Yetkililerde bozuk trafoların onarılmasını, eskiyen elektrik hatlarının değiştirilmesini istiyoruz. Şu an köy içerisinden bulunan mevcut elektrik hattı 25 yıl önce döşendi.“ şeklinde konuştu.

Bir diğer Belitaş köyü sakini İsmail Emsen ise “Biz mahalleli olarak sürekli elektrik sorunu yaşıyoruz. Özellikle kış aylarında kısa süreli bir yağmurda elektrik kesintileri meydana geliyor. Bazen 15 gün aralıksız elektriksiz kaldığımız oluyor. Elektrik trafosu ve hatlarının durumu gözler önünde. Yetkililerden yetersiz gelen elektrik telleri ve trafonun değiştirilmesini, sıkıntıların giderilmesin istiyoruz.” ifadelerini kullandı. (Vedat Aydın-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.