banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Belediyeye ait öğrenci servislerinde zam yapılmayacak

UKOME’nin genel kurul toplantısında yapılan değerlendirme sonucunda gelecek nesillere daha iyi birey yetiştirmek için çocuklarını zor şartlarda okula gönderen ailelerin ödeme dengesinin göz önünde bulundurulduğu ifade edilerek, 2015–2016 eğitim öğretim yılında öğrenci taşıma servislerinde ücretlerin geçen seneki tarife ile seyahat etmelerine karar verildiği açıklandı.

Ayrıca toplantıda alınan bir kararla bu uygulamanın tüm vakıf, dernek, özel ve devlet okullarında belirtilen fiyatlarla taşıma yapılması, aksi durumda başka fiyat talep edenlerin ALO 153 ve Gaziantep Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanlığı’na bildirmeleri istendi.

Bu sene öğrenci servis ücretlerinin fiyatlarının ise ilköğretim okullarında şehir merkezine 0–5 km arası 100 TL, hostesli 130 TL, 5–15 km arası 110 TL, hostesli 140 TL, 15 km ve üzeri yerlere 120 TL hostesli 150 TL olarak karar alındı.

Lise öğrencilerinde ise, şehir merkezi 0–5 km arası 100 TL. 5–15 km arası 110 TL. 15 km ve üzeri yerler 120 TL olarak belirlendi.

UKOME, ilçelerdeki öğrenci servislerinin fiyatlarını ise şu şekilde açıkladı:

İlköğretim ve lise öğrencilerinde Nizip ve İslâhiye ilçe merkezlerinde 70 TL Nurdağı, Karkamış ve Yavuzeli’nde 50 TL olacak.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.