banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Belediye yine ev yıktı; 2 gözaltı var
Şanlıurfa Belediyesi Kaçak Yıkım Ekibi tarafından Şehitlik Mahallesinde kat fazlası çıkan bir binanın yıkımda gergin anlar yaşandı. Şanlıurfa’da tek katlı evleri satın alarak yap sat sistemiyle bina yapan bir kişiye önce uyarı yazısı gönderdi. Uyarıyı dikkate alamayan M.Ç’nin yaptırdığı kat fazlasını yıkmak için daha sonra operasyon gerçekleştirdi.

 

YIKIMI ENGELLEMEK İÇİN ÜÇ KOPRESÖRÜN HORTUMLARINI KESTİLER

 Binasına iki kat fazla yapan M.Ç’nin evine polis ve zabıta ile giden yıkım ekibi kapının küpe kilidiyle kapattığı görüldü. Oksijenli tüple küpe kilidi kesilen binaya çıkan yıkım ekibi yıkıma başladı. Ekiplerin yıkıma başlamasıyla bina sahibi M.Ç ve iki kardeşi polis ve zabıtaya direndi. Şanlıurfa Belediyesine ait üç beton delici kompresörün hortumlarını kesen bina sahibi ve yakınları yıkıma engel olmaya çalıştı.

 

YAP SATÇILAR MAHKEME KARARIYLA YIKIMI DURDURMAYA ÇALIŞIYOR

Yıkımı kazmalarla sürdürmek isteyen belediye ekiplerine fiziksel tepki gösteren bina sahibi ve yakınları ekiplerden yıkım kararını göstermesini istedi. Uzun süre polisle tartışan yıkımı gerçekleştirilecek binanın sahibi ve yakınları bir bir gözaltına alındı. Gözaltına alınırken polise direnen şahıslar “Bırakın beni savcılıktan yıkım durma kararımı alıp geleceğim. Sonra yıkarsınız ” şekilde tepki gösterdi.

 

BELEDİYE DAVACI OLDU

Şahısların gözaltına alınmasının ardından Belediye Yıkım Ekipleri, üç beton delici kompresörün hortumlarını onarak yıkıma kaldığı yerden devam etti. Belediye, gözaltına alınan şahıslardan personele hakaretten ve kamu malına zarar verdikleri için Şehitlik Polis Karakoluna giderek davacı oldu. Mustafa Ç ve Mehmet Ç. Göz altına alındılar
www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.