banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Belediye Meclisinde Seçim Heyecanı

Şanlıurfa Belediye Meclisi Nisan Ayı 1. Birleşim Toplantısı, Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba'nın başkanlığında gerçekleştirildi.

      Belediye Meclis Salonu'nda yapılan toplantının gündeminde seçimler vardı. Plan ve bütçe komisyonu, imar komisyonu ve encümen üyelerinin belirlendiği seçimlerin öncesinde çeşitli konularda meclise sunulan önergeler birer birer okundu ve ilgili birimlere havale edildi. Ardından ise seçimlere geçildi.

     İlk olarak Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görev yapacak 5 kişi belirlendi. Açık oylama usulüyle yapılan seçimde AK Partili Belediye Meclis Üyesi M. Durak Gümüşçü, Mehmet Küçük ve M.Emin Özyavuz, SP'li M.Emin Dağ ve Ali Yılmaz meclis üyelerinin oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliğine seçildiler.

     Ardından İmar Komisyonuna üye seçimi yapıldı. Yine açık oylama usulü gerçekleştirilen seçimde 5 kişi belirlendi. AK Partili Belediye Meclis Üyesi Ekrem Tüysüz, M. Emin İfşa, İ. Halil Kaya, SP'li Saide Açanal ve M.İhsan Şenocak, meclis üyelerinin oy birliği ile "İmar Komisyonu Üyeliği"ne seçildiler.

    Daha sonra "Encümen Üyeliği" seçimine geçildi. Gizli oylama açık tasnif usülüyle yapılan oylamada AK Partili 3 Meclis Üyesi Mehmet Ataş, Mehmet Moğal ve Rezzan İbrahimpaşa "Belediye Encümen Üyeliği"ne seçildi. Belediye Encümen üyeliğine seçilen meclis üyelerinin bir yıl süreyle görev yapacağı belirtildi.

   SEÇİMLERİN ARDINDAN DİĞER GÜNDEM MADDELERİNE GEÇİLDİ

    Plan ve bütçe komisyonu, imar komisyonu ve encümen üyelerinin belirlendiği seçimlerin ardından diğer gündem maddelerine geçildi.

     Buna göre;

    "Kadro İhdası ve İptali" başlıklı gündem kapsamında norm kadroya göre belediyemiz memur kadrosunun rahatlatılması sağlanacak.  

    * Dağ Eteği Mevkiinde Arsa Satışı başlıklı gündem maddesi ise tekrar görüşülmek üzere yarınki oturuma bırakıldı.

    *-Nikâh ve Salon Ücretinin Belirlenmesi-başlıklı gündem kapsamında Mozaik AVM'de yanında hizmet veren Şanlıurfa Belediyesi Nikâh Salonu'nda kıyılan törenli nikâhların ücretleri yeniden belirlendi. Buna göre Bin kişilik salonda törenli nikâhın ücreti 200 TL olarak belirlenirken 200 kişilik nikâh salonunda nikâh töreninin ücreti 100 TL olarak belirlendi.

   İmar Komisyonuna havale edilecek dosyaların ardından "Şanlıurfa Belediyesi 2009 Yılı Faaliyet Raporları'nın Görüşülmesine" geçildi. Görüşmelere yarınki birleşime kadar ara verildi.

   Belediye Meclisi Nisan Ayı 2. Birleşim toplantısı 6 Nisan 2010 Salı günü Saat 14.00'te Belediye Meclis Toplantı Salonunda yapılacak.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.