banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Belediye Meclisi Ocak Ayı 1. Birleşim Toplantısı Yapıldı-VİDEO


Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda, ilk olarak geçtiğimiz ay meclise sunulan ve ilgili birimlere havale edilen çeşitli konulara ilişkin soru önergelerine verilen yanıtlar okundu.

Daha sonra yine çeşitli konularda meclise sunulan soru önergeleri ise yanıtlanmak üzere ilgili birimleri havale edildi.

Soru önergelerinin yanıtlanması ve diğer soru önergelerinin okunarak havale edilmesinin ardından toplantının asıl gündem maddelerine geçildi.

Buna göre;

*“Denetim Komisyonuna Üye Seçimi” başlıklı gündem maddesi doğrultusunda gizli oylama açık tasnif usulü yapılan oylama sonucunda AK Parti Meclis Üyeleri Hümeyit Bilbay, Sadık Sade, Yusuf Mert, Bağımsız Belediye Meclis Üyeleri İbrahim ve Hilmi Kadayıfçı denetim komisyonuna üye olarak seçildiler. Yeni seçilen üyelerin 1 yıllığına görev yapacakları belirtildi.

* “Kamulaştırma Komisyonunun Görev Süresinin Uzatılması” başlıklı gündem maddesini gündeme alan Şanlıurfa Belediye Meclisi, 2011 yılında başta Kızılkoyun olmak üzere, Beykapısı ve Harrankapı Caddesi üzerinde kamulaştırma yapan üyelerin görev sürelerinin buradaki görüşmelerin tamamlanmasına kadar uzatılmasına oy birliğiyle karar verdi.

* Belediye bünyesinde Teftiş, Sosyal Yardım, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü gibi yeni birimlerin kurulmasını öngören gündem maddesini ele alan Belediye Meclisi, bu maddenin gelecek ayki meclis toplantısında görüşülmesine karar verdi.

* Şanlıurfa İtfaiyesinin güçlendirilmesi amacıyla satın alınması istenilen “2 Adet Yangın Söndürme, 2 Adet Su Nakil Aracı Alınması” başlıklı gündem maddesi yine oy birliğiyle kabul edildi.

* ŞUTİM’DE Ticaret Alanının Kiraya Verilmesi, İmar Komisyonuna Havale Edilecek Dosyalar, İmar Komisyonu Raporları (İmar Tadilatları) başlıklı gündem maddeleri ise yarınki birleşime bırakıldı.

Şanlıurfa Belediye Meclisi Ocak Ayı 2. Birleşim Toplantısı, 3 Ocak 2012 Salı Günü(Yarın)Saat 14’te Yapılacaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.