banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Balıklıgöl Balıklıgöl

Belediye kimseyle anlaşmamış

yeni otogar için belediye ile anlaşma yapmadıkları halde belediyenin esnafla anlaştığı yönünde haberler yapıldığını söylediler.

Kamuoyunun tepkisine rağmen Şanlıurfa Belediyesi'nin Esentepe mevkiinde yapımını tamamladığı yeni otogarın açılmasına saatler kala seslerini duyurmaya çalışan taşıma kooperatifleri başkanları, Belediye'nin kendileriyle herhangi bir anlaşma yapmadığını ifade ederek, sorun çözülmeyene kadar taşınmayacaklarını belirttiler.
Dün Şanlıurfa Vali Yardımcısı Sedat Yıldırım'ı ve AK Parti İl Başkanı Ahmet Düşünür'ü ziyaret ederek sorunlarını anlatan kooperatif başkanları, daha sonra gazetemize gelerek gelişmeleri aktardılar.
Gazetemize gelerek yaşadıkları sorunları dile getiren Siverek Kooperatifi Başkanı Ö. Faruk Gülel, Suruç Birlik Kooperatifi Başkanı Mehmet Durmaz, Nizip Kooperatifi Başkanı Ahmet Eskiler ve Viranşehir Kooperatifi Başkanı Şahin Karakoyunlu, mevcut 11 kooperatif adına sözcü olduklarını ifade ederek, mevcut otogardaki işyeri kiralarının yıllık 2 bin TL iken yeni otogarda bu fiyatın 6 bin 500 TL'ye çıkarıldığını dile getirdiler.
Yeni otogarda kendileri için ayrılan yazıhanelerin bir berber dükkanından bile küçük olduğunu ve kendilerinin bu duruma razı olmadığını söyleyen kooperatif başkanları, "Eski yerimizde kiramız 2 bin TL idi. Bu kirayı birden bire 6 bin 500 TL'ye yükseltip, kendi kendilerine esnafla anlaştık diyorlar. Bizimle kimsenin anlaştığı yok. Belediye Başkanı bizimle görüşmek istemiyor. Randevularımızı Başkan Yardımcısı Emin İzol'a yönlendiriyor. Biz, 11 ilçeye yolcu taşıyan kooperatifler olarak böyle bir dayatmaya razı olmadığımızı Şanlıurfa Vali Yardımcısı Sedat Yıldırım'a ve AK Parti İl Başkanı Ahmet Düşünür'e ilettik. Onlar da, kira sorununu çözmek için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini söylediler" şeklinde konuştular.


600 ARAÇTAN
3'ER TL ALINIYOR
Şanlıurfa otogarından her gün ilçelere yaklaşık 600 aracın hareket ettiğini söyleyen kooperatif başkanları, "Bu araçların her biri otogardan çıkarken 3'er TL gişeye ödüyor. Belediye zaten buradan çok iyi bir para kazanıyor. Böyle bir kazanç varken, kiraların olağanüstü şekilde arttırılmasına bir anlam veremiyoruz. Zaten, otogarın yeri sorunluydu. Böyle büyük bir sorunun yanında, bizlerin de maddi külfet altına girmesi büyük rahatsızlık vermektedir" dediler.

GAPGündemi
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.