banner2
Öne Çıkanlar ABD Emir Preldzic 4 Milot Rashica Karaköprü Narı Vali Salih AYHAN Kimdir

Belediye işçilerine kadro geliyor

Belediye ve il özel idare çalışanlara kadro geliyor. Sendika, kadro için Başbakanlık ve Maliye'nin kapısını çaldı. Maliye, 16 bin çalışanı ilgilendiren düzenleme için çalışıyor.

Kamuda çalışan 205 bin sözleşmeli kadroya geçirilirken belediye ve il özel idare çalışanları kapsam dışı tutuldu. Başbakan Tayyip Erdoğan, seçim sonrası bu konuda düzenleme yapılacağını söylerken, Maliye Bakanlığı bu durumu düzeltmek için kolları sıvadı. Yaklaşık 16 bini aşkın belediye ve il özel idare çalışanının da önümüzdeki günlerde kadroya alınması bekleniyor.

Yerel yönetimlerde örgütlü Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir Sen) belediye çalışanlarına kadro için Başbakanlık ve Maliye'nin kapısını çaldı. Bu ziyarette, 16 bin 500 sözleşmeli belediye çalışanı ile il özel idare, TRT ve diğer bazı kurumlarda kapsam dışı kalan sözleşmeli personelin de kadroya alınması görüşüldü. Hükümetin de belediye çalışanlarının kadroya alınmasına sıcak baktığı belirtiliyor.

MALİYE, ÇALIŞMA BAŞLATTI

Bem-Bir Sen Başkanı Mürsel Turbay, Maliye'nin bu konuda çalıştığını belirterek, şöyle konuştu: "Belediyedeki sözleşmeliler 4B'li olarak çalışıyor. Ümitsiz değiliz. Yasal hakkımızı sonuna kadar kullanacağız. Maliye müsteşarı Naci Ağbal ile görüştük. Teklifi yaptığını söyledi. Yeniden farklı bir çalışma yapıyor. Kadroya alındıklarında devletin kârı olacak. 2 bin 500 lira ücret alan 1.600-1.800 lira ücret alacak. Diğer kurumlardaki 4B'lilere tanınan hakların yerel yönetimlere tanınmasını istiyoruz. Tayin, izin hakları yok. 657'nin a bendinde kullanılan hakları yok. Bunların da biran önce kadroya alınmasını arzu ettik." Hazal Ateş / SABAH

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.