banner2
Öne Çıkanlar URFASPOR Michel Mboula Ev alımında kapora dolandırıcılarına paranızı kaptırmayın URFADA TRAFİK KAZALARI OSB Müdürü Osman Oktay

Belediye inşaatlara ceza yağdırdı

Torba yasasıyla ilçe, kentsel dönüşüm kapsamına alınacak ve büyük bölümü hazineye ait olan araziler, onları kullananlara uygun koşullarla satılacak. Buna göre paketin yasalaşmasının ardından Ceylanpınar, kentsel dönüşüm kapsamına alınacak ve büyük bölümü hazineye ait olan taşınmazlar, onları kullanan ilçe halkına satılacak. İş güvenliği için hazırlanan torba yasayla Türkiye’nin tek tapusuz ilçesi olan Ceylanpınar’da inşaatlara rekor cezalar gelmeye başladı.

 

Ceylanpınarlılar: Cezalar adil mi?

Ceylanpınar’ın yıllardır tapusuz olduğunu ve buna bağlı olarak geçmişte yapılmış olup, günümüz şartlarında eski yapılarda yaşamaya çalıştıklarını ifade eden Ceylanpınarlılar, artık bir süreden sonra günümüz yaşam şartlarına uygun yeni inşaatlar yapmaya çalıştıklarını söylediler. Bu güne kadar tapu sorunlarının çözülememesinden dolayı, Ceylanpınar halkı artık eski yapılarda yaşamayı reddedip, çağdaş yaşam düzeyinde olan evlerine geçmeye uğraşırken, belediyenin uyguladığı bu yasal olan cezai durumlar ile karşılaşınca ne yapacaklarını bilememektedirler. Bu durumda çok düşük seviyede yaşam standardı olan Ceylanpınar halkı iki tercih arasında bırakılmaktadır. Bu tercihlerden biri cezayı ödemeyip eski evlerinde yaşamaya mecbur edilecek ya da cezayı kabul edip ev yapılması için biriktirdikleri paranın belli bir kısmıyla cezayı ödeyip evlerini yapmaya devam edeceklerdir.

 

Metrekaresi 17 TL. İken, şimdi 69 TL.’ye yükseldi

Cezai işlemlerin ardından isyan eden vatandaşlar, daha önce metrekaresi 17 TL. Olan cezai işlemin, 69 TL. Olmasına büyük tepki gösterdiler. Buna bağlı olarak Ceylanpınar Belediyesinin herhangi bir tebligat veya uyarı yazısı göndermeden, inşaatlara mühür ve ceza kesmesi vatandaşın kafasını iyice karıştırdı.

 

Cezai uygulama kaldırılsın

İnşaatın başlangıcında herhangi bir uyarı verilmediğini belirten inşaat mağdurları, belediye yetkililerinin inşaatın başlangıcında uyarmak yerine, inşaatın bitim aşamasında işlem yaptıklarını belirttiler. Vatandaşlar, Ceylanpınar Belediyesinin uyguladığı bu cezai uygulanmanın kaldırılmasını istediler.

 

Belediyeden duyuru

Ceylanpınar Belediyesi ‘’ 3194 sayılı imar mevzuatı gereği, inşaat çalışmalarına başlanılmadan önce vatandaşların Ceylanpınar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne müracaat etmeleri ve müdürlükten alınacak imar bilgilerine göre projelerini hazırlatıp onaylatması, İmar Müdürlüğü’nden izinsiz inşaat yapmamaları, inşaata bir kazma dahi vurmamaları gerekmektedir. Aksi takdirde para cezası kesilip, inşaat mühürlenip, yıkım kararı alınarak yıktırılıp, Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunacaktır’’ şeklinde duyuru yaptıktan sonra 200’ü aşkın inşaat durdurulup işlemler yapıldı. İhbarları değerlendiren ekipler, yasaya uymayan inşaatları tespit edip, tutanak tutarak, ceza kesti.

 

Ceylanpınar Belediyesi: Cezalar yasalara uygun

Ceylanpınar Belediyesi yetkilileri, inşaat yasağına uymayanlarla ilgili tespit çalışmalarının sürdüğünü belirttiler. İnşaat yasağına uymayan, imara aykırı çalışan ve çevreyi rahatsız eden 200’ü aşkın kişi hakkında tutanak tutulduğunu belirten yetkililer, yasalar çerçevesinde inşaat ve imar çalışmaları hakkındaki hükümlere göre hareket ettiklerinin altını çizdiler.

 

Belediye: 113 cezai işlem geçmiş belediyeden kaldı

Belediye yetkilileri  113 cezai işlemin geçmiş belediye yönetiminden kaldığını, mevcut yönetimin ise 90 cezai işlemin gerçekleştirdiğini belirttiler. Yetkililer ‘’Buna göre Ceylanpınar’da 203 vatandaşa cezai işlem uygulanmıştır ‘’ ifadelerini kullandılar.(Mustafa Kaynak-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.