banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Belediye eş başkanları PKK baskısıyla görevlerinden ayrıldılar

DBP'li Doğubayazıt Belediye Eş Başkanları Av. Rohat Özbay ve Delal Tekdemir'in PKK baskısıyla 2 aydır fiilen görevlerinden ayrıldıkları iddia edildi.

Eş başkanların, yaklaşık 2 aydır Doğubayazıt ilçesindeki ikametlerinde bulundukları halde belediye binasına uğramadıkları ileri sürüldü. Eş başkanların, PKK'nin istediklerini yapmadıkları ve ilçede kazılmak istenen hendekler için belediyeden istenilen iş makinelerini vermedikleri gerekçesi ile PKK’nin baskısıyla fiilen görevlerinden ayrılmak zorunda kaldıkları iddia edildi.

Eş başkanların yerine ise sırası ile belediye meclis üyelerinin baktığı, son 2 ay içindeki bütün resmi evraklarda ise eş başkanların yerine vekâleten bakan bu meclis üyelerinin imzalarının yer aldığı ileri sürüldü.

Ayrıca eş başkanlar hakkında yolsuzluk yaptıkları gerekçesiyle DBP MKYK'sı tarafından soruşturma başlatıldığı gelen iddialar arasında. DBP'nin bu girişimi ise halk tarafından gelebilecek tepkilere karşı yapıldığı yorumlarına neden oldu. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.