banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Haliliye Emir Preldzic 4 Sanlıurfa Haber

BELEDİYE ÇALIŞANLARINA İŞ GÜVENLİĞİ SEMİNERİ

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Adile Kaya, tarafından  Şair Nabi Konferans Salonu'nda düzenlenen seminer  6331 Sayılı İş Sağlığı Ve Güvenliği Kanununun “Çalışanların İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul Ve Esasları Hakkında Yönetmelik” çerçevesinde düzenlendi.

Açılış konuşması yapan Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Mahmut Atçı, iş güveliği ve sağlığının insan hayatı için önemli olduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediyesi olarak işçilerin iş sağlığına ve güvenliğine büyük önem verdiklerini vurgulayan Atçı şunları söyledi:

"Bizim için bir işçimizin can güvenliği her şeyden önce gelir. Hiç kimse iş kazasına uğramak istemez. Bu yüzden çalışanlar işlerini büyük bir dikkatle yapmalıdır. Bunu yanında elbette yöneticiler gerekli tedbirleri alacak ve bu konularda eğitimleri verecek. Bu kapsamda önemli bir konu olan iş sağlığı ve güvenliği hakkında bilgi sahibi oluyoruz."

Ardından kürsüye çıkan İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Adile Kaya, çalışma mevzuatı ile ilgili bilgiler, çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, işyeri temizliği ve düzeni, iş kazası ve meslek hastalığından doğan hukuki sonuçlar, kimyasal, fiziksel ve ergonomik risk etmenleri, elle kaldırma ve taşıma, iş ekipmanlarının güvenli kullanımı, güvenlik ve sağlık işaretleri, işyerindeki tehlikeler hakkında katılımcılara fotoğraf ve video eşliğinde eğitim verdi.

Eğitimimin ardından katılımcılara iş güvenliği ve sağlığı konusunda anket yapıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.