banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

BELEDİYE BİNASI YURT OLDU

Siverek ilçe belediyesi tarafından hazırlanan projeyle kırsal kesimde zorunlu eğitim sürecini tamamlayan, barınma yeri ve öğrenci yurdu bulunmadığı için orta eğitimlerini sürdüremeyen köylerde ki öğrenciler eğitim imkanı sunacak öğrenci barınma merkezinin yapılacağı Cumhuriyet caddesinde bulunan eski belediye binasında incelemelerde bulunan ilçe kaymakamı Kemal Yıldız ile Belediye başkanı Ali Murat Bucak, proje hakkında  yetkililerden  bilgi aldılar.

    Siverek belediyesi tarafından hazırlanan proje kapsamında  750 metre kare alan sahip eski belediye  binasında  yeni düzenleme yapılarak  kırsal alandan gelip eğitimlerine  devam edecek   yaklaşık 70 öğrencinin barınacağı  bir öğrenci yurdu  yapılacak.

      Binada incelemelerde  bulunan  Kaymakam Kemal Yıldız, "Siverek belediyesi  eğitimin her alanında  öğrencilere destek oluyor. Siverek belediyesi okul yapımı için arsa temin edip okulların onarılmasının yanı sıra  yeni oluşturulan ana  sınıflarının  yapımına destek veriyor her yıl  beş yüz üniversiteli  öğrenciye  eğitim yardımı  vermesi taktir edilecek  bir davranış,belediye tarafından hazırlanan  bu proje sayesinde  eğitim fırsatı yakalanarak  kırsal alanda ki çocuklarımıza  eğitim fırsatı tanınacak,eğitime verdiği destek ve katkıdan dolayı başta belediye başkanına ve tüm çalışanlarına  teşekkür ediyorum'' dedi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.