banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Belediye Başkanının da yargılandığı davada 17 tahliye

Aralarında Iğdır Belediye Eş Başkanı Şaziye Önder’in de bulunduğu 18 kişinin yargılandığı dava da 17 kişi tahliye edildi. Önder’in ise tutukluluk halinin devam edilmesine karar verildi.

"Terör örgütüne üye olmak, canlı kalkan çadırına katılmak ve terör örgütü KCK adına kent meclisi kurmak ve üye olmak" suçlamalarıyla aralarında Iğdır Belediye Eş Başkanı Şaziye Önder, Hoşhaber Belde Belediye Eş Başkanı Ali Çam, Iğdır İl Genel Meclis Eş Başkanı A. Kadir Özsular, belediye meclis üyeleri ile parti yöneticilerinin bulunduğu 18 kişinin Iğdır Adliyesi'ndeki davası görüldü.

Tutuklulardan Abdulkadir Özsular ve Ali Çam Kırıkkale'den telekonferans (SEGBİS) sistemiyle mahkemeye bağlanırken, Ankara'da tutuklu bulunan Şaziye Önder, Saniye Çark ve Zübeyde Kaynar uçakla Iğdır'a getirilerek mahkemeye dâhil edildi.

Mahkeme; İl Genel Meclis Başkanı Abdulkadir Özsular, Hoşhaber Belediye Başkanı Ali Çam, DBP İl Eşbaşkanı Zübeyde Kaynar, belediye meclis üyesi Saniye Çark, A.Y, T.K, İ.S, A.Ç, S.A, M.S.K, H.G, S.K, K.K, M.S.Ö, Y.Ç. ve H.E. isimli şüphelilerin tutuksuz yargılanmasına, Iğdır Belediye Başkanı Şaziye Önder'in ise tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Önder'in mahkemesi 15 Nisan tarihine ertelendi. (Zülfü Dinç-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.