banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Urfa Haber Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

Belediye Başkanına saldırıyla ilgili 6 kişi gözaltına alındı

 Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla’nın konvoyunun geçişi sırasında bomba yüklü bir araçla yapılan saldırıyla ilgili yapılan operasyonda 2'si Suriyeli 6 şüpheli gözaltına alındı. 

Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla'nın konvoyunun geçişi sırasında bomba yüklü aracın patlatılması ve ardından uzun namlulu tüfekle ateş açılarak düzenlenen suikast girişimine ilişkin yürütülen çalışmada, Şanlıurfa kent merkezi ve Suriye sınırındaki Ceylanpınar ve Akçakale ilçelerinde, olay öncesi ve sonrasındaki zaman diliminde güvenlik kameralarına yansıyan görüntüleri incelendi.

 Kamera kayıtlarını inceleyen polis, bombanın infilak ettirildiği 63 FF 929 plakalı otomobilin Akçakale ilçesinden Ceylanpınar'a olaydan 3 gün önce geldiğini belirledi. 

Yapılan çalışmaların ardından kimlikleri tespit edilen 2'si Suriye uyruklu 6 şüphelinin adreslerine operasyon düzenlendi. 

Baskınlarda bombalı saldırıda rol aldığı ileri sürülen A.A, A.D. ile patlatılan otomobilin sahipleri O.F. ve H.D. ve Suriye uyruklu 2 kişi gözaltına alındı. Bombayı patlattığı belirlenen PKK'nın Suriye kolu PYD'nin silahlı kanadı YPG saflarında yer aldığı ileri sürülen Ahmet Hasan Derviş'in ise izine rastlanmadı. (Mustafa Kaynak-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.