banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

Belediye Başkan seçiminde AK Parti aday göstermedi

İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılan Batman Belediye Başkanı Sabri Özdemir’in yerine bugün saat 14.00’te Belediye toplantı salonunda Batman Belediye Başkan Vekili seçimi yapıldı.

Belediye Başkan vekilliği seçimine AK Parti Belediye Meclis üyelerinin aday çıkarmayacağını açıklaması üzerine, DBP Belediye Meclis üyelerinden Batman Belediye Başkan Vekili olarak gösterilen Hürriyet Kaytar, Belediye Başkan Vekili olarak seçildi.

Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıda  yapılan seçime, AK Parti Belediye Meclis üyelerinden 10 kişi, DBP Belediye Meclis üyelerinden de 12 kişi katıldı. AK Parti Belediye Meclis üyelerinden bir kişi DBP’li meclis üyelerinin gösterdiği adayı desteklemesi üzerine, DBP Belediye Meclis üyesi Hürriyet Kaytar, 13 oyla Belediye Başkan Vekilliğine seçildi.

Batman Belediye Başkan Vekili seçimi öncesi Belediye önünde toplanan AK Parti Belediye Meclis üyeleri, bir açıklama yaptı. Grup adına açıklamayı okuyan AK Parti Belediye Meclis Grup Başkanı İskan Yel, şunları söyledi:

“Batman Belediye Başkanının geçici olarak görevden alınması sonucu yapılacak olan Belediye Başkan Vekili seçiminde, parti kurullarımızla yaptığımız istişareler sonucu, aday göstermeme kararı alınmıştır. Hiçbir dahlimizin olmadığı bu görevden alınma sonrasında belediye önünde kurulan platformda ve bir takım siyesi demeçlerde parti liderimize, yerel temsilcilerimize ve biz seçilmiş belediye meclis üyelerine karşı yapılan hakaretleri yadırgadığımızı ve kınadığımızı açıkça belirtiyoruz.” (M.Fatih Akgül-İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.