banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa karbonmonoksit Balıklıgöl Tomas Wiesner

Belediye Asfalt için yeni araçlar aldı


    Fen İşleri Daire Başkanlığına bağlı Makine İkmal birimine ziyarette bulunan Başkan Celalettin Güvenç, Devlet Malzeme Ofisi'nden 1 milyon 683 bin TL’ye alınan iş makineleriyle il genelinde yol yapım çalışmalarına hız vereceklerini belirtti.

    Havaların düzelmesiyle birlikte Nisan ayı içerisinde il genelinde 1. ve 2. kat asfaltlama ile 160 bin ton sıcak asfalt yapma çalışmalarına başlayacaklarını söyleyen Güvenç, ayrıca kırsal yollarda bin 500 kilometrelik yolu vatandaşların hizmetine sunacaklarının altını çizdi.

    Büyükşehir Belediyesi İl geneline yürütmüş olduğu yol yapım çalışmalarını daha kaliteli ve hızlı yapabilmek için satın aldığı Asfalt Kazıma Makinesi ve Serme İş Makinesinin düzenlenen anahtar teslim törenine katılan Güvenç, şunları kaydetti:

“Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak 1 Milyon 638 Bin TL’ye aldığımız yeni Asfalt serme ve Asfalt Kazıma makinelerini bu gün Fen İşleri Daire Başkanlığımıza teslim ediyoruz. Hava şartların iyileşmesiyle birlikte Nisan ayının ortalarında başlayacağımız 1. ve 2. kat Asfaltlama çalışmalarımızda İl genelinde bin 500 Km yol ve 160 Bin ton Sıcak Asfaltı yapıp vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Ayrıca 500 Bin metrekare Parke taşı ihalesini de yapmak üzereyiz. hayırlı olsun”

Şanlıurfa'da İlk Olarak Beton Yolda Finişer Makinesi

    Dünya'da genellikle havaalanları ve büyük beton serme işlerinde kullanılan finişher ile beton dökme makinesi Türkiye'de  belediyecilik hizmeti alanında ilk defa Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale edilen grup yolunda beton serme işinde kullanılıyor. İlk kez köy yollarında kullanılan finişherin beton serme, sıkıştırma ve düzleştirici özelliklere sahip.

    Yılın ilk üç ayında 2. Grup, 4. Grup, 6. Grup ve 7. Grup köy yollarında 278 kilometre beton yol yapımına başlayan Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, 1. 3. ve 5. Grup köy yollarında ise 148 kilometre 1.kat asfalt yaparak toplamda 7 ayrı grup köy yollarında 420 Km yol yapımını tamamlayacak.

Yollar Güçlü Araç Filosu İle Yapılıyor
    
            Büyükşehir Belediyesi, özellikle kırsal alanda yapmış olduğu yol çalışması ile vatandaşın takdirini topluyor.

     Yolu  olmayan kırsal mahalleyi asfalt ile buluşturan Büyükşehir Belediyesi çalışmalarını daha hızlı ve kaliteli yapabilmek için güçlü araç  filosu ile çalışıyor.

             Büyükşehir belediyesi yapmış olduğu yol onarım ve yapım çalışmalarını 47 Tanperli Kamyon, 17  Grayder, 13 Eksvator, 10 Lastikli Dozer, 9  Minibüs, 8 Asfalt Dispirator, 5 Dozer, 5 Kepçe, 4 Arasöz , 2 Traktör ve  2  Foklift ile yapıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.