banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Enver Sedat Yahlizade Kesmetaş köyleri Taşlıdere

Belde halkı camilerine imam istiyor

 Şırnak merkeze bağlı Kumçatı (Dergüle) beldesi Merkez Camisi’nde bir aydır imamlarının olmadığını belirten belde halkı, imam ataması istiyor.

Cami imamının yaklaşık bir ay önce başka bir camiye gönderildiğini ifade eden cami cemaatinden Hüseyin Sanır, “İmam olmadığı için vakit namazlarını cami cemaatinden herhangi biri kıldırıyor. Cuma namazında ise merkezden geçici imam geliyor. Birkaç defa yazılı ve sözlü müftülüğe başvurmamıza rağmen sonuç alamadık. Müftülüğün bir an önce camimize imam atamasını istiyoruz.” dedi.

Şırnak İl Müftülüğünün kadro eksikliğini ileri sürerek atama yapmadığını belirten Belde sakinlerinden Ömer Demir ise, “Merkez camimiz yaklaşık bir aydır imamsızdır. Vakit namazlarını cami cemaati kıldırıyor. Bu cami, beldesinin en büyük ve merkez camisidir. Her Cuma günü ise merkezden geçici bir imam, hutbeye geliyor, namazı kıldırdıktan sonra gidiyor. Yetkililerin bir an önce camimize imam atamasını bekliyoruz.”diye konuştu. (İLKHA)
 






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.