banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Bediüzzaman'ın mezarı burası mı?
1926-1934 yılları arasında Barla'da (Eğirdir), 1934-1936 ve 1953-1960 yılları arasında Isparta'da yaşayan ve 23 Mart 1960'da yaşama veda eden çağın düşünürü Bediüzzaman Said Nursi'nin mezarının Isparta'da olduğu iddia edildi.
23 Mart 1960'da Şanlıurfa'da vefat eden Said Nursi'nin mezar yerine ilişkin bilgilerin Başbakanlık arşivlerinde tutulduğu ortaya çıktı. Buna göre Said Nursi'nin naaşı önce Urfa'dan Afyon'a getirildi. Daha sonra Isparta'ya nakledildi. Isparta'da önceden hazırlanan Şehir Mezarlığı'na defnedildi. Mezarlık girişindeki, mezar taşı üzerinde Arapça 'Huvel Baki' yazan mezarın, Said Nursi'ye ait olduğu öne sürüldü. Mezar taşında isim ve ölüm tarihi gibi bilgilerin olmaması dikkat çekti. Nursi'nin son talebelerinden olan Şanlıurfalı 77 yaşındaki Abdülkadir Badıllı ise hocasının mezarının Isparta merkezde değil, Isparta'nın başka bir köyünde olduğunu ileri sürdü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.