banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Bedelli, ikinci el otomobil fiyatlarını aşağı çekti

 

Mersin Oto Galericiler Derneği (MOGDER) Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Selvi, yaklaşık 700 bin kişiyi kapsayan bedelli askerlik uygulamasından dolayı ikinci el otomobil sektöründe ciddi bir hareketlilik yaşandığını kaydetti.

Bedelli parasını ödeyebilmek için insanların kredi çekmek yerine otomobillerini elden çıkardığını ifade eden Başkan Bekir Selvi, “Otomobil almayı düşünen ve yılbaşı kampanyalarını bekleyenler için içerisinde bulunduğumuz günler bulunmaz bir fırsat. Bedelli askerlik parasını ödemek isteyen kişilerin elden çıkardığı otomobillerden dolayı piyasalarda büyük bir hareketlilik yaşanıyor.” diye ifade etti.

Otomobiller 2 bin TL aşağıya satılıyor

Bedelli askerlik yapacakların otomobilleri sattıklarından dolayı ikinci el otomobillerin normal değerlerinden yaklaşık 2 bin lira aşağıya satıldığına dikkat çeken Selvi, “Kilometresi düşük birçok araç bedelli askerlikten dolayı satılıyor. İnsanlar araçlarını satıp, 18 bin TL tutan bedelli askerlik ücretini ödedikten sonra, otomobil kredisi çekiyor. Böylece daha az faiz ödüyorlar. Bu da piyasalarda büyük hareketlilik yaşanmasına neden oldu. İkinci el araç almak isteyen herkesi galerilerimizi ziyarete bekliyoruz.” dedi. (İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.