banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Bedelli askerlik Meclis açılınca gündeme gelecek

Meclis Milli Savunma Komisyonu Başkanı Oğuz Kağan Köksal bedelli askerlikle ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Milli Savunma Bakanlığı'nda başlatılan çalışmanın henüz komisyona gelmediğini belirten Köksal, "Bakanlık ile Genelkurmay Başkanlığı temas halindeler. Meclis açıldıktan sonra gündeme gelebileceğini düşünüyoruz" dedi

Edinilen bilgilere göre, bedelli askerlik düzenlemesinde yaş sınırı için 2 ayrı seçenek masada. 28 ve 30 yaş olmak üzere iki seçenek üzerinde çalışma yürüyor. Bedelin de 30 bin liranın altında olması bekleniyor. Zira 2011'de gerçekleşen bedelli askerlik için ödeme 30 bin TL belirlenmişti. Bu rakamın yüksek bulunması nedeniyle de katılım beklenenin altında kalmıştı. Belirlenecek yaşa göre, bedelli askerlikten 400 bin ile 600 bin arasında kişinin faydanabileceği belirtiliyor. Son verilere göre ise, bakaya ve yoklama kaçağı yaklaşık 800 bin kişi bulunuyor.






Anahtar Kelimeler:
Bedelli Askerlik
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.