banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Beddiüzzamanı son gören Şanlıurfalı Alim hakka yürüdü

 Şanlıurfa’nın ve bölgenin tanınan kanaat önderlerinden Şanlıurfa’ya gelen Üstad Beddiüzzaman’ı vefat etmeden önce görüşen, Şeyh Sait Efendinin arkadaşı Seyyid Ali’nin oğlu Hafız Kemal Gültekin 81 yaşında hakkın rahmetine kavuştu.

Hür Dava Partisi Genel Sekreteri Mehmet Yavuz’un da katıldığı cenaze namazına yüzlerce seveni katıldı. Hayatı ilim ve ibadetle geçen, Şeyh Sait Efendinin arkadaşı Seyyid Ali’nin oğlu olmasından sistemin kadrine uğrayan Hafız Kemal ya da Şeyh Kemal cenazesi sevenlerinin omuzları üstünde Harran Kapı Aile Mezarlığına defnedildi.

 
On üç yıldır tanıdığı rahmetli Hafız Kemal ile ilgili konuşan Hür Dava Partisi Genel Sekreteri Mehmet Yavuz, “Muhterem hocamızın iki tane özelliğinden bahsetmek gerekiyor. Birincisi özelliği Şeyh Said (r.a) dava arkadaşlarından Seyyid Ali’nin oğlu olduğu için Kemalizm’in mağduru olan bir aile olmuş. İkinci özelliği ise 60 ihtilalinden sonra Şanlıurfa’ya gelen Said Nursi Hz. vefatından bir gün önce kendisi ile konuşan nadir insanlardan bir tanesidir.

Beddiüzzaman Said Nursi Hz. Urfa’da İpek Palas Hoteline geldiği zaman rahmetli Hafız Kemal kendisine ‘Üstadım diyor dışarıda çok yoğun bir kalabalık var sizinle görüşmek istiyorlar onlara kısa bir konuşma yaparsanız insanlar sizi görmüş olur’ diyor. Beddiüzzaman da çok kısa bir cümle ile ‘yarın herkes beni görecek’ diyor. Rahmetli hocamız bu sözleri Üstadın vefat edeceğini ima ettiğine yoruyordu. Hocamız, dünyaya zerre kadar değer vermeyen ilmi ile amil asrımızda ki ender âlimlerden bir tanesi idi. Allah rahmet etsin.” diye konuştu.


Cenazeye katılan yeğeni Bahattin Gültekin,  “Rahmetli benim amcamdır kayın babamdır. Yalnız kayın babam ve amcam olduğu için değil gerçek iyi bir âlim idi. Aklı ile ilmi ile bilgisi ile her şeyi ile örnek gösterilecek kişilerden birisiydi. Allah onun mekânını cennet eylesin.” diye konuştu.
 

Ara sıra rahmetliyi ziyaret ederek hayır duasını aldığını söyleyen Hasan Paşa Cami imamı Orhan Aslan ise şöyle konuştu: “Göreve geldim hocamın evi camiye yakın olduğu için 15-20 günde bir ziyaretine gidip çayını içerdik onun ilminden dualarından istifade ediyorduk. Ahlakıyla ilmi ile bizim için güzel örnek olan bir insandı rabbim böyle insanların sayılarını artırsın. Daha öncede ben öğrenci iken de uzun yıllardan beri hocamızın arkasında namaz kılıyorduk özellikle teravih namazını o güzel sedası ila insanları cezbediyordu. Allah rahmet etsin inşallah” dedi. (Osman Gülebak-Sedat Kuşulay-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.