banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Gabon Haliliye Belediye Başkan Adayı Mustafa Hekimoğlu akçakale Belediye Başkanlığı

BDP'liler Cami İmamı Darp Etti

Seçim bölgesi Şanlıurfa’da gezilerini sürdüren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Halaplibahçe’de yaptığı esnaf ziyaretinde Haliliye ilçesindeki Süleymaniye Cami'nin İmamı Yaşar Olcay’ın BDP’liler tarafından darp edildiğini söyledi.

Seçim gezisinde vatandaşların taleplerini dinleyen Bakan Çelik, esnafların kepenklerin kapatılması ile ilgili endişesini dile getirmesi üzerine, “Bunlar gerçek yüzünü göstermiyor. Bugün imamı dövenler, yarın ne yapmaz. Böyle bir şeye fırsat vermeyin” dedi. İmamın darp edilmesi iddialarını Şanlıurfa İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Abdurrahman Kırıkçı da doğruladı. Tartışmanın fotoğraf çekme nedeniyle başladığını belirten Kırıkçı, "Namaz çıkışında cemaatin fotoğrafını çekmek istemişler. Cemaatin arasında İmam Yaşar Olcay da bulunuyormuş. İmam Olcay, cami çevresinde bu tür şeyler yapılmasının hoş olmayacağını söyleyince, BDP’li bir grup ile aralarında tartışma çıkmış. Bu tartışmada darp edilmiş. Mahalleli araya girmiş. Camiler, özel mabetler, ibadethanelerdir. Bu tür siyasi konulara karıştırılmaması gerekiyor. Hiçbir şekilde siyasete ve menfi bir duruma alet edilmemelidir" diye konuştu.

Diyanet-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Abdülmecit Aksan ise, araya girenler tarafından olayın hemen ardından tarafların barıştırıldığını ifade etti. Olayın cami ya da imama karşı art niyet taşımadığı kanaatinde olduklarını belirten Aksan “BDP’nin seçim bürosu ile cami yan yana bulunuyor. Resim çekme konusunda tartışma çıkmış. Ama bizim kanaatimiz, camiye ya da imama yönelik art niyet taşımadığı yönünde. Seçim süreci nedeniyle bir anlık gerginlikten olaylar patlak vermiş. Zaten olayın hemen sonrasında diğer partililer ve vatandaşlar araya girmiş, taraflar barıştırılmış, imamdan özür dilenmiş” dedi.

İmam Yaşar Olcay ise, konunun uzamasını istemediğini ve bu nedenle konuşmak istemediğini söyledi. Konuyla ilgili kendisiyle Çalışma ve Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in de aradığını sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.