banner2
Öne Çıkanlar ABD MHP Urfa Balıklıgöl PapeAlioune Ndıaye Kırgızistan milli takımı

BDP şokta, seçime girmeyiz

BDP şokta

BDP'liler, YSK'dan gelen flaş karar karşısında adeta şoka girdi.. BDP'lilerden şok açıklamalar geldi...

 

BDP eski başkanı Selahattin Demirtaş, partilerin toplanarak seçimi ertelemesini isterken seçimden çekilebileceklerini açıkladı.


Gültan Kışanak, Sabahat Tuncel, İsa Gürbüz, Ertuğrul Kürkçü, Leyla Zana, Hatip Dicle Salih Yıldız'ın YSK tarafından aday olmalarının veto edilmesinden sonra BDP'li eski vekillerden peş peşe açıklamalar geldi.

BDP eski eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, bu kararın kabul edilemeyeceğini belirterek seçimin ertelenmesini istedi. Demirtaş, demokratik olmayan seçime girmeyeceklerini söyledi.

Demirtaş, BDP'nin kararın altında kalmayacağını, faturanın AK Parti'ye kesileceğini savundu.  Bağımsız aday Sırrı Süreyya Önder ise olayın bir siyasi operasyon olduğunu söyledi.

Aynı partiden Hasip Kaplan benzer gerekçeden dolayı Başbakan Erdoğan'ın da seçime girmesinin yasaklanması gerektiğini savunurken Ahmet Türk ise seçime girmemeyi tartışacaklarını söyledi.

ALSINLAR MECLİSLERİNİ...
Kararın büyük bir şaşkınlık yarattığını ifade eden Sırrı Süreya Önder de, ağzını bozarak, "Fırıncıya söyleyin ekmek de vermesin..Bu nedir kardeşim. Yıllarca baraj ve tutuklama de; her fırsatta milyonlarca insanın oyunu Meclis'e yansıtmamak için elinden geleni yap, sonra da 'dağdan insin siyaset yapsın' de. Bu yalanı millet yutar diyorsunuz..." dedi.

Önder "Bu irade kesintili olarak Meclis'e yansıyacaksa hiç gitmeyiz. Siyaset yapmanın meşru zemini sadece Meclis değldir. Alsınlar meclislerini ne yapıyorlarsa yapsınlar. Bakalım nasıl siyaset ve hangi meşruiyetle yapacaklarmış. Bu benim kişisel fikrim. İttifak oturur, düşünür ve karar verir. Ne derlerse ona uyarız" şeklinde konuştu.

AK PARTİ'DEN CEVAP
YSK'nın veto kararını değerlendiren BDP Genel Başkanı Demirtaş'ın sözlerine AK Parti'li Bekir Bozdağ'dan cevap geldi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ yaptığı değerlendirmede 'Siyasi iftira atıyor' dedi.haber vaktim

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.