banner2
Öne Çıkanlar Diyarbakır URFASPOR İstanbul Birecik Türkiye

Erdoğan:



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Saldırıların Ramazan ayında da devam ettiğini belirterek, hayatını kaybedenlere Allah'tan Rahmet ailelerine de baş sağlığı diledi.

Erdoğan mesajında, anne-baba ve komşularla bayramlaşılması gerektiğini belirterek, çocuklara hediyeler vererek; yaşlıları, yolda kalmışları, garibanları, akrabaları unutmayıp sıla-i rahim yapılması gerektiğini söyledi.

"Bayramlar Rabbimizin bir nimeti"

"Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan bir Ramazan ayını daha geride bırakarak bayrama kavuştuk. Mübarek Ramazan Bayramınızı can-ı gönülden tebrik ediyorum" diyen Erdoğan, "Bir ay boyunca bir büyük kardeşlik iklimini, dayanışmayı, kaynaşmayı, yardımlaşmayı hep birlikte yaşadık. Şehrimizde, mahallemizde, akrabalarımızla, komşularımızla, kardeşlerimizle, ihtiyaç sahipleriyle, ekmeğimizi, suyumuzu bölüştük. Nihayet, bayramımızı da idrak ediyoruz. Bayramlar, Rabbimizin bir nimeti olmasının yanı sıra, millî birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek, kardeşlik ahdimizi yenilemek için de önemli bir fırsattır" dedi.

"Aynı kıbleye yönelen Müslümanlar tüm benlikleriyle bayramın coşkusunu yaşıyor"

İslam dünyasının tamamının Ramazan Bayramı'nı idrak ettiğini belirten Erdoğan, "Aynı kıbleye yönelen Müslümanlar, kalpleriyle, ruhlarıyla, tüm benlikleriyle, bayramın coşkusunu yaşıyor. İslam dünyasının bayram yaptığı bu dönemde, Afganistan’dan Suriye’ye kadar, değişik coğrafyalarda, farklı sıkıntılar içerisinde olan kardeşlerimiz de var. Maalesef ülkemizde de, bayram sevinci, terör saldırılarıyla gölgelenmiş durumda. Terör saldırıları, mübarek günlere rağmen devam etti. Bu vesileyle, tüm şehitlerimize, özellikle de son bir yıldır terörle mücadele sırasında verdiğimiz şehitlere, Allah’tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun diyorum. Yaralanan güvenlik görevlilerimize Rabbim’den acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.

"İslam dünyasının bayramını tebrik ediyorum"

Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında, "Her zamankinden çok daha fazla kucaklaşmaya, sarılmaya, dayanışmaya ihtiyacımız var. Bayramı bunun için bir fırsat olarak görelim. Annemizle, babamızla, komşularımızla bayramlaşalım; çocuklara hediyeler verelim; yaşlıları, yolda kalmışları, garibanları, akrabalarımızı unutmayalım, sıla-i rahim yapalım. Hassaten şehit ve gazi yakınlarını ihmal etmeyelim. Şehitlerimizin, gazilerimizin evlatlarını sahiplenelim; onlara babalarının yokluğunu hissettirmeyelim. Bayram vesilesiyle, şehitlerimize bir kez daha, Allah’tan rahmet diliyorum. Bayram yolculuğunda aziz vatandaşlarımın trafik kurallarına dikkat etmelerini, uykusuz yolculuktan, hızdan kaçınmalarını rica ediyorum. Sevinci, lütfen acıya dönüştürmeyelim. Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin, İslam dünyasının bayramını tebrik ediyorum. Bayramın tüm gönüllere, hanelere, ülkemize ve İslam dünyasına huzur, saadet, selamet getirmesini diliyorum.” (İLKHA)

Anahtar Kelimeler:
ErdoğanBayram Mesajı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.