banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye

Bayramda yola çıkacaklara uyarı!

Bursa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hasan Topçu, yaklaşan Kurban Bayramı tatili öncesi, yola çıkacak sürücüleri trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı.

Başkan Topçu, bayram tatillerinde, trafik yoğunluğunun büyük oranda arttığına, aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu oluşan kazalardan ötürü yolların adeta kan gölüne dönüştüğüne dikkat çekti.

Dikkatsizlik ve aşırı hız nedeniyle oluşacak kazaların önüne çok basit önlemlerle geçilebileceğini söyleyen Topçu, "Bayramlar, acıyı, kederi ve matemi değil, mutlulukları ve sevinçleri paylaştığımız önemli günlerdir. İşte bu günlerde daha dikkatli olmalıyız. Özellikle aşırı hızdan kaçınmalıyız. Çok basit önlemler alarak bugünlerde yaşanabilecek kazaların önüne geçebiliriz. Bizim temennimiz her zaman bu önlemlerin alınması ve bu kazaların olmaması ama trafiğin haddinden fazla olduğu bugünlerde bu önlemlere daha fazla riayet edilmelidir” diye konuştu.

Uykusuz ve yorgun şekilde araç kullanılmaması gerektiğine vurgu yapan Topçu, “Bayram sevinciyle dalgın, yorgun ve uykusuz araç kullanılması, aşırı hız ve trafik levhalarına dikkat edilmemesi de kazaları artırıyor. Sürücülerimiz, yoğunlaşan bayram trafiğinde her zamankinden daha fazla dikkatli araç kullanmalı. Sürücüler mutlaka yol yapım ve onarım çalışmalarına dikkat etmeli. Bayram tatilinde yola çıkacak sürücüler kesinlikle uykusuz ve yorgun olmamalı. Uzun mesafeli yolculuklarda ise sürücülerimiz sık sık mola vererek dinlenmeli" dedi.

Bursa Şöförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hasan Topçu, açıklamasını tüm İslam âleminin Kurban Bayramı’nı kutlayarak tamamladı. (Zeki Aras –İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.