banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Bayramda Sebze Hali Kapalı Olacak

Şanlıurfa Hal Pazarı Esnafı aldığı ortak kararla Ramazan Bayramı süresince 6 gün tatlil yapacak, sebze halinde iş yerleri kapalı olacak.

Bu yüzden Bayram boyunca sebzesiz kalma-mak için vatandaşların, en geç bayram arefesi öncesinde haftalık sebze alış verişini yapmak zorundalar...

Bazı gazeteci ve yazarlar Sosyal medyada hal esnafının aldığı bu kararı halkı sıkıntıya sokacağını söyleyerek, hal esnafının bu kararı halkı cezalandırmak, fiyatları yükseltmek yönünde bir adım olarak algıladıklarını söyledi.

Market, manav sahipleride bunun sebze talebinin artacağını, sebzelerinin az olmasından dolayı direkt fiyatlara yansıyacağını kendilerini vatandaşlarla kendilerini karşı karşıya getireceğini söyledi.

Üreticiler ise, günlük toplanan ürünlerin tarlada kalacağını, çoğunun tüketiciye ulaşmadan bu nedenle bozulacağını iddia ederek, hal esnafını eleştirdi.

 

Şanlıurfa Sebze ve Meyve Komisyoncular Derneği Başkanı (ŞASEMKOM) Faruk Akbaş konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "esnaftan gelen talep üzerine bu durumu oylamaya sunduklarını hal pazarında bulunan 180 esnafın oy kullandığını 167 evet oyuna karşılık 13 hayır sonucunda esnafın 6 gün süresince iş yerlerini açmayacakları kararı çıktığını söyledi." 

Haber: Mehmet Emin KUŞ www.balikligol.com 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.