banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry

Bayramda çocuklara dikkat!

Zararlı alışkanlıkların genellikle boş zamanlarda bulunulan kötü ortamlar ve arkadaşlıklar sayesinde başladığını söyleyen Türkiye Yeşilay Cemiyeti Şanlıurfa Temsilcisi Muharrem Çelik, önümüzdeki kurban bayramı nedeniyle başlayacak uzun süreli tatil döneminde, çocukların başıboş bırakılmaması gerektiğini söyledi.

Çelik, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Şanlıurfa Temsilciliği olarak, dönem dönem çeşitli hatırlatmalar ve uyarılarda bulunarak, özellikle çocukları ve gençleri zararlı alışkanlıklardan korumaya, zararlı alışkanlıkların pençesinde bulunan herkese yardımcı olarak, bu kötü durumdan kurtarmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını dile getirdi.

Okul dönemindeki çocukların, yaz tatillerinde olduğu gibi uzun süreli dönem içi tatillerde de yalnız ve serbest bırakılmasının olumsuz sonuçlar doğurabileceğine dikkat çeken Çelik, “Önümüzdeki kurban bayramı arefesinden başlamak üzere 29 Ekim Cumhuriyet bayramı ile birlikte altı günlük bir tatil süreci var. Yoğun derslerden ve okul ortamından uzaklaşan çocuklar, ailelerinin denetiminden çıktığı anda her türlü riskle karşı karşıya kalmaktadır. Bayram nedeniyle bol bol harçlık edinen çocuklar, diğer günlerde yapamadıkları şeyleri, böylesi günlerde yapma şansı bulmaktadırlar. Yaptığımız araştırmalarda, başta sigara içki gibi kötü alışkanlıklarla, çocukların böylesi boş zamanlarda tanıştıkları bilgisine ulaştık. Bayram tatillerinde çocukların neler yaptığını, nerelere gittiğini, hangi ortamlarda bulunduklarını, kimlerle arkadaşlık ettiklerini takip etmek zorundayız” dedi.

Çocukların ve gençlerin boş zamanlarını kontrol altında tutarken, onların kişisel özgürlüklerini zedeleyecek tutumlardan da kaçınılması gerektiğinin önemine vurgu yapan Çelik, “Çocuklar, özellikle de ergenlik dönemindeki gençler, kişilik oluşumu döneminde özgürlüklerine daha düşkünlerdir. Aileler, bu dönemde çocuklarını kontrol altına alırken, onların özgürlüklerine saygı duyduklarını belli etmeli, ancak türlü türlü zararlardan korumak için de sorumlu olduklarını hissettirmeliler. Aile büyüklerini, akrabaları ziyarete giderken onları da götürmeli, eğlence ortamlarında birlikte bulunmalıdırlar. Ancak bu birliktelik de çocukları sıkabilir. Onları biraz özgür bırakmak gerektiğinde ise, nereye gittiklerini, ne kadar kalacaklarını, kimlerle gideceklerini öğrenmelidir. Çocukları bu şekilde kontrol altında tutmak, başta zararlı alışkanlıklardan koruyucu tedbirleri almak, her ana babanın görevidir” şeklinde konuştu.

Çocuk ve gençlerin boş zamanlarında çoğu kez internet kafelerden çıkmadığını, bilgisayar ve internet bağımlılığı ile karşı karşıya kaldıklarını anımsatan Çelik, Çocuklara verilen aşırı harçlıkların, zehir tacirlerinin iştahını kabarttığının altını çizdi.

Çelik; “Son zamanlarda özellikle okul çevrelerinde, internet kafe civarlarında gençleri tuzaklarına çekmeye çalışan zehir tacirlerinin varlığından haberdarız. Sonradan pişman olacağımız durumlarla karşı karşıya kalmamak için, bugün yapılan uyarıları dikkate almalı, tedbiri elden bırakmamalıyız” dedi. Çelik, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Şanlıurfa Temsilciliği olarak tüm Şanlıurfalıların mübarek kurban bayramlarını tebrik ettiklerini sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.