banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Baykal'dan yalanlama bekliyoruz

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP Genel Başkanı Deniz Baykla'a yönelik suikast ve kaset iddialarına ilişkin açıklamalarda bulunarak, "Sayın Baykal'dan ve orada mevcut olduğu iddia edilen hanımefendiden, 'böyle bir şey kesinlikle yoktur, kaset montajdır' açıklamasını kısa da olsa bekliyoruz" dedi. Yürütülen kötü niyet ve herhangi bir eylem söz konusu ise Deniz Baykal'a sahip çıkılması gerektiğini belirten Arınç, "Sayın Baykal'ı eleştirmediğimiz tek konu, aile hayatı ve eşine karşı sadakattir. Bu olayın içinde kimler varsa yargının önüne çıkarılmalıdır" dedi. 

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay'ı ziyaret eden Arınç, ziyaret sırasında basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın görüntülerini içerdiği iddia edilen kasetle ilgili sorular üzerine Arınç, kişinin özel hayatıyla ilgili, kişilik haklarını rencide eden böyle bir kasetin varlığı ve bunun yayınlanmasının üzüntü verici olduğunu söyledi. Bülent Arınç, "Sayın Baykal ile ilgili olduğu söylenen özel hayatına ilişkin bir kasetin varlığı, medya organlarında da yer alıyor. Sayın Baykal, deneyimli bir siyasetçidir. Sadece Baykal değil kim olursa olsun bir insanın mahremine ilişmemek lazım.

Bu bakımdan Sayın Baykal'a geçmiş olsun diyorum. Çünkü biz insanların duygu, düşüncelerine, özel hayatına, kişilik haklarına saygı gösterilmesini istiyoruz.

Kimsenin rızası olmadan habersizce yerleştirilmiş teknolojik imkanlarla özel hayatın tespit edilmesi ve ifşa edilmesi büyük bir insanlık suçudur. Bunu kabul etmek mümkün değildir. Bunu kim yaptıysa ve ne amaçla yayınlamış olursa olsun böyle bir olayı tasvip etmek mümkün değildir. Sayın Baykal da bir siyasetçidir. O kasette varlığı iddia eden hanım efendi eğer doğru ise milletvekilidir" dedi. İddiada adı geçen iki kişinin de evli olduğunun altını çizen Arınç, böyle bir mizansenin, böyle bir kurgunun ortaya ne amaçla çıkarılmış olursa olsun aile hayatına da büyük bir saldırı olduğunu söyledi. Arınç, "Bu konuyla ilgili tarafların konuşmak istemediğini ve konuşmadığını biliyorum. Sayın Baykal ile siyasi olarak görüşlerimiz çok farklı. Birbirimizi hep eleştiriyoruz ancak Baykal'ı eleştirmediğimiz tek konu var. O da özel hayatındaki, aile hayatındaki eşine karşı

sadakatidir. Her şeyi eleştirdik bugüne kadar ama bizim camiada da, Sayın Baykal'ın eşine çok bağlı olduğu ve aile hayatına önem verdiği, aile ilişkilerinin topluma örnek olacak derecede olduğu hep söylendi. Ortaya atılan bu iddia, bu saygınlığı zedelememeli. Ben şahsen Sayın Baykal ve orada mevcut olduğu iddia edilen hanımefendiden, 'böyle bir şey kesinlikle yoktur' açıklamasını kısa da olsa bekliyoruz. Çünkü kimsenin bizi sükutu hayale uğratmaya hakkı yoktur. Bu değerlere toplumda hepimizin ihtiyacı var. Aile değerlerinin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bu, siyasetçiler için de böyledir. Kısa bir açıklama yaparlar da 'Kaset montajdır, sahtedir, hayal ürünüdür, kesinlikle böyle bir ilişkimiz olmamıştır' derlerse, şahsen ben bundan büyük memnuniyet duyacağım. Toplumda bir çok insanın da videonun gerçek olmadığını duymak istediğini şahsen hissediyorum" diye konuştu.

  Suikast iddialarına da değinen Arınç, Türkiye'de önde gelen siyasetçiler için zaman zaman bu tür iddialar ortaya atıldığını söyledi. Evinin gözetlendiği yönündeki iddiaların gündemi uzun süre meşgul ettiğini hatırlatan Bülent Arınç, "Televizyon ekranlarında günlerce evim gösterildi. Bülent Arınç, Deniz Baykal kadar çok önde gelen bir siyasetçi değildir belki. Onunla ilgili bir iddianın ciddi bulunması ve bu konunun da takipçisi olunması gerekirdi ancak Sayın Baykal bu konuda olayı karikatürize etmeye çalışmıştır. Kozmik odada yapıldığı iddia edilen araştırmalarla 'kozmik patates çıktı' diye alay etmiştir. Fikirleriyle uyuşmadığı bilinse de bir siyasetçinin maruz kaldığı olay karşısında Sayın Baykal ve arkadaşlarının meseleye sahip çıkması, onu ciddi bulması, en azından geçmiş olsun dileğinde bulunması gerekirken, söz konusu Bülent Arınç olunca 'vur gitsin' mantığı ile bir tavır sergilenmiştir" ifadelerini kullandı.

Deniz Baykal'ın Türkiye için önemli bir siyasetçi olduğunu belirten Arınç, Baykal'ın canı, malı, ırzı ve namusunun herkesin ortak sorumluluğunda olduğunu söyledi. Arınç, "Ona karşı yürütülen kötü niyet, herhangi bir eylem söz konusu ise mutlaka Sayın Baykal'a sahip çıkılmalı. Bu olayın içinde kimler varsa yargının önüne çıkarılmalıdır. Bizim bütün yurttaşlarımız için düşünebileceğimiz en doğru şey budur. Birileri için alay etmek, birileri için ciddiye almak yakışmaz. Ben her konuyu ciddiye almak gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.