banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Urfa Balıklıgöl Tomas Wiesner

Bayındır; Teravih namazı diye bir şey yok

İmsak vaktiyle ilgili çıkışlarla her Ramazan'ın geleneksel tartışılan kişisi olan Abdülaziz Bayındır 24 TV'de Elif Çakır'ın sunduğu Söz Bitmeden adlı programa konuk oldu.

Bayındır 'Teravih namazı yok, neden kılıyorsunuz? Peygamberimiz böyle bir namaz kılmamıştır. Ebubekir, Ömer kılmamıştır. Sen diyanet olarak neden doğru bilgi vermiyorsun' dedi.

KÖŞESİNDEN DE YAZMIŞTI

İmsak vakitleri yanlış diyen ünlü ilahiyatçı Prof. Dr. Abdulaziz Bayındır teravihle ilgili iddiayı köşesinden de dile getirmişti.  Baydındır Hoca'ya göre teravih namazı  yok ve Hazreti Muhammed hiç teravih kılmamış.


TÜRKİYE'DE 1 SAAT 19 DAKİKA FAZLA ORUÇ MU TUTULUYOR?
Türk halkına fazladan oruç mu tutturuluyor? Profesör Abdulaziz Bayındır yine tartışmanın fitilini ateşledi. Bayındır'a göre hatalı takvim nedeniyle oruca erken başlanıyor.
türkiye-fazla-mi-oruç-tutuyor.jpg

İmsakiye ve yatsı saati yanlış
Profesör Doktor Abdulaziz Bayındır bu kez yatsı namazı saatlerinin yanlış olduğunu açıkladı.
i̇msakiye-ve-yatsi-namazi-saati-yanliş.jpg

Bu kentte iftar 23:50'de oluyor
İsveç'te bir kent. İftar 23:50'da sahur ise 02:37... Arada sadece 3 saatlik bir boşluk var. İşin ilginç yanı da bu saatlerde hava orada aydınlık. Nasıl mı?
21-saat-oruç-tutan-şehir.jpg

Hangi ülke kaç saat oruç tutuyor?
21 saat oruç tutan da var 9 saat oruçlu olan da. Ülke ülke oruç saatleri tıklayın
hangi-ülke-kaç-saat-oruç-tutuyor.jpg

Prof. Bayındır'ın iddiasına göre teravihle ilgili yanlış bilginin sebebi 'yanlış bilinen hadisler'.

İlmihal kitaplarına teravihin yanlış bilgi olarak girdiğini iddia eden Bayındır, Hazreti Muhammed'in hiç bu namazı kılmadığını öne sürdü.

PEYGAMBER HİÇ KILMADI

Bayındır iddiasını şöyle ortaya koydu;

"Allah’ın Elçisi sallallahu aleyhi ve sellem, namazların farzını mescitte, sünnetlerini de evinde kılardı. Bir de her gece uyuduktan sonra uyanır ve teheccüd namazı kılardı. Çünkü Allah Teâlâ teheccüd namazını ona farz kılmıştı.

Onun her gece kıldığı bu namaz 11 rekâtı geçmezdi. (Buhari, vitir, 1). O, Ramazan’ın son on gününü Mescitte itikâfla geçirirdi. Orada ona eşlik eden başka kimseler de vardı. Allah’ın Elçisi’nin bir hasırı vardı, gündüzün yere yayar, geceleyin de küçük bir oda şeklinde kıvırır, teheccüd namazını onun içinde kılardı. ( Buhârî, Ezan, 81)

HÜCRE İÇİNDE KILARKEN GÖRÜNCE...

Bir gece Allah’ın Elçisi, hasırla çevrili hücresi içinde teheccüd kılarken insanlar tarafından fark edildi. Kalkıp onun namazı gibi namaz kılanlar oldu. İlk kez böyle bir şey gördükleri için sabahleyin bunu insanlara anlattılar.

Ertesi gece Allah’ın elçisi yine namaza durdu; yine insanlar kalkıp onun namazı gibi namaz kıldılar. Bunu iki veya üç gece yaptılar. (Buhârî, Ezan, 80)

EVİNİZDE KILIN DEDİ

Zeyd b. Sabit’in bildirdiğine göre Nebîmiz, bulunduğu yerden çıkarak şöyle dedi: “Ne yaptığınızı görüp anladım; ey insanlar, bu namazı evlerinizde kılın. Çünkü farz namaz dışında kişinin en faziletli namazı evinde kıldığı namazdır” (Buharî, Ezan 81)

YATSI DIŞINDA CAMİDE HİÇ NAMAZ KILINMADI

Bundan sonra Ebu Bekr’in halifeliğinin sonuna kadar Mescitte cemaatle, yatsı namazı dışında bir namaz kılınmadı. Ömer ‘in halifeliğinin ilk yılları da böyle geçti.

DOĞRU BİLGİ MÜSLÜMANLARDAN SAKLANIYOR

Doğru bilgiyi gizleyerek Allah’ın Elçisinin ve dört halifenin teravihi devamlı kıldıklarını, bu namazın sünnet-i müekkede olduğunu söylemenin anlaşılır bir yanı yoktur. Çünkü sünnet-i müekkede terimi, Allah’ın Elçisi’nin çoğunlukla kıldığı ancak ara sıra terk ettiği nafile namazlar için kullanılır. Ya insanları asılsız beklenti içine sokanlara ne demeli!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.