banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Türkiye Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Baydemir kapanmayacak dedi, Suruç'ta kapandı

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde PKK elebaşısı Abdullah Öcalan'ın Kenya'dan yakalanıp Türkiye'ye getirilişinin yıldönümü olan 15 Şubat’ta baskı ile esnafa kepenk kapattırdılar.

İlçede kepenk kapatmak zorunda kalan esnaf ve halk iseevlerinden dışarı çıkmadı. Sadece fırın ve eczanelerin kepenk kapatmadığı ilçede, BDP’nin seçim araçların çalışması ise gözden kaçmadı.

Aynı şekilde Viranşehir’de yaklaşık 200 kişilik bir grup Karacadağ caddesinde yürüyüş yaptı. Bilindiği gibi iki gün önce Şanlıurfa basın mensupları ile bir araya gelen BDP Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Baydemir, kepenklerin kapatılmayacağı aksine kapanan kepenklerin açılacağını belirtmişti.

Baydemir konuşmasında; “İddia ediyor ki BDP seçilirse kepenkler kapanacak. 1,5 yıldırbu ülkede artık ocaklar sönmüyor, kapanmıyor. Osman Baydemir kulu var gücüylebir duruş ortaya koyacak. Bırakın kepenk kapanmasını Ekonomik politikalarsebebiyle 12-13 yıldır iflas eden kapanan kepenkleri açacağız. Çatışmalar bir daha geri gelmeyecek. Urfa Barışın yaşam bulmasına reyiyle destek verecek, katkı sunacak. Esnaf asla ötekileştirilmeyecek. Barışa, kardeşliğe kepenkaçmaya geliyoruz. Yüreklerimizin, ön yargıların kepengini açmaya; Nemrut’un zülmünü yıkmaya geliyoruz” demişti.

VİDEO

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.