banner2
Öne Çıkanlar Diyarbakır URFASPOR İstanbul Mardin Faruk Çelik

Bayan din görevlileri kanser konusunda uyarıldı

Mardin Halk sağlığı ekipleri kutlanmakta olan Camiler ve Din Görevlileri haftası nedeniyle bayan din görevlilerin toplantısına katılarak, meme kanseri hakkında bilgi verip ve farkındalık yaratmak için pembe fular dağıttı.

Mardin Müftülüğü Toplantı Salonu’nda yapılan konferanstan sonra halk Sağlığı İl Müdürü Uzm. Dr. Nureddin Özdener, Dr. Seda Doğan ve Ebe Filiz Can, Bayan Kur’an Kursu Öğretmenleri ve bayan vaizlere pembe fular dağıttı.

Halk Sağlığı Müdürlüğü bulaşıcı olmayan hastalıklar ve kanser şubesi doktorlarından Dr.Seda Doğan dağıtımda konu ile ilgili şu bilgileri verdi:

“Meme kanseri,  gerek gelişmiş,  gerekse gelişmekte olan ülkelerde en sık görülen kadın kanseridir. Ülkemizde kadınlarda en sık görülen kanser olan meme kanseri kadınlarda kanserden ölüm nedenlerinin başında gelmektedir. Erken evrede tespit edilmesi mümkün olan bu kanser ile mücadelede kadınların bilgilendirilip, bilinçlendirilmesi önemlidir. Bu amaçla 2004 yılından beri Ekim ayında  ‘Meme Kanseri Bilinçlendirme Etkinlikleri’ kapsamında yurt genelinde çeşitli faaliyetler düzenlenmektedir. Meme Kanseri Bilinçlendirme Günleri kapsamında Mardin Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şubesi ve bağlı kurumlarda Ekim ayı içerisinde faaliyetler düzenlemektedir. Meme kanserinin nedenleri, belirtileri, tarama, korunma ve erken tanı konularında vatandaşlarımız Mardin Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi bünyesinde bulunan KETEM (Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi)’ne ve Aile Hekimlerine müracaat ederek gerekli bilgilere ulaşabilirler.”

Daha sonra İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun’u makamında ziyaret eden halk sağlığı ekibine İl Müftüsü Camiler ve Din Görevlileri haftası nedeniyle Kur’an-ı Kerim ve peygamberin hayatından oluşan kitap seti hediye etti. (M. Salih Keskin – İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.