banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Battal İlgezdi'den bir skandal daha

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin lüks merakı dudak uçuklattı. 2013’te TOKİ tarafından belediyeye bağışlandıktan sonra yapılan yeni binaya taşınan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, başkanlık makamındaki koltuklar için belediyenin kasasından adeta bir servet ödedi.

TEK FİRMA KATILDI

İlgezdi’nin makam odasındaki lüks mobilyalar için 7 Haziran 2013'teki ihaleye tek firma katıldı. Yaklaşık maliyetin 1 milyon 635 bin 394 lira olarak belirlenen ihaleyi Koç Büro Mobilyaları İnş. San. L.ŞTİ. 1 milyon 600 bin lira ile kazandı. Başkanlık makamına ödenen para vatandaşların da tepkisini çekince İlgezdi'nin görüşmelerini başka yerlerde yaptığı öğrenildi.

ÖNERGEYE CEVAP VERMEDİ

AK Partili meclis üyeleri, İlgezdi’nin harcanmasıyla ilgili soru önergesi verdiği ama başkanın cevap vermediği ortaya çıktı. Son yerel seçimlerde AK Parti’den Ataşehir Belediye Başkan adayı olan Nimetullah Topu da makam mobilyalarının peşine düşmüş.

ADRESE TESLİM İHALE

Nimetullah Topu, Başkan İlgezdi’nin 10 daire fiyatına bir makam odası donattığını söyleyerek şöyle konuştu: Biz konuyu Kamu İhale Kurumu’ndan araştırdık. Sadece bir firmanın ihaleye girdiği ve ödenen rakamın 1 milyon 600 bin lira olduğunu gösteren belgeyi elde ettik. Bu mobilyalar belediye binası 1 yıllık iken alındı. Bu para Ataşehirlilere ait olan, hesabının verilmesi gereken bir para. Dönemin Başbakanı Erdoğan’ın meclisteki makamında yaptırdığı tadilat için soru önergesi veren CHP’li vekillerin buna sessiz kalması manidardır.

Kaynak : Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.